Haberler

Türkiye İlk Kez Problem Çözdü

10. Uluslararası Problem Çözme Etkinliği bu yıl Türkiye’de ilk kez İzmir’deki Konak Belediyesi ev sahipliğinde yapıldı.

10. Uluslararası Problem Çözme Etkinliği bu yıl Türkiye'de ilk kez İzmir'deki Konak Belediyesi ev sahipliğinde yapıldı. 30 ülke 36 merkezde aynı anda ve aynı soruların sorulduğu yarışmaya tüm kategorilerde toplam 110 yarışmacı katıldı.

Satranç Kompozisyon Dünya Federasyonu'nun düzenlediği 10. Uluslararası Satranç Problemi Çözme Yarışması, İzmir Varyant Satranç Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nin girişimleriyle bu yıl Türkiye'de ilk kez Konak Belediyesi ev sahipliğinde yapıldı. Atatürk Lisesi yemekhane salonunda düzenlenen etkinliğin sonunda dereceye girenler ödül ve kupalarını Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın elinden aldı.

30 ÜLKE KATILDI

İzmir'in yanı sıra İstanbul, Manisa, Aydın, Yalova ve çevre ilçelerden toplam 110 kişi yarışmaya katıldı. 7'den 70'e ilginin yoğun olduğu yarışma tüm dünyada federasyona üye 30 ülke ve 36 merkezde aynı gün ve saatte başlayıp sona erdi. İzmir'deki etkinlik İzmir Atatürk Lisesi yemekhanesinde sabah saat 11.00'de başladı, akşam saat 18.00'de sona erdi.

22 ÖDÜL

Tecrübeliler ve tecrübesizler olmak üzere iki kategoride düzenlenen yarışmada tecrübesizler kategorisinde 15 yaş ve altı, 18 yaş ve altı, üniversite ve bayanlar olmak üzere 12 kişiye özel ödül olmak üzere toplam 22 kişiye ödül ve kupa dağıtıldı. Törende dereceye girenler ödüllerini Başkan Tartan'ın elinden aldı.

30 ÜLKEDE SORULAR AYNI

Tecrübelilere iki etapta toplam 12 soru soruldu ve 4 saat sürdü. Tecrübesizler kategorisinde, iki etapta 8 soru soruldu ve toplam 4 saat sürdü. Uluslararası Satranç Problemi Çözme Yarışması'nın Türkiye ayağının organizasyonunu üstlenen Satranç Antrenörü Umut Kaan Sayman federasyonun 30 ülkeye aynı soruları ve cevap anahtarını gönderdiğini belirterek, bu etkinliği Türkiye'de ilk kez İzmir'de yapıyor olmaktan dolayı çok heyecanlı ve mutlu olduklarını söyledi.

"TAŞIN ALTINA ELİMİZİ KOYDUK"

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, kültür, sanat, eğitim ve sağlıkta olduğu gibi her alanda İzmir halkının emrinde olduklarını kaydederek sözlerini şöyle tamamladı: "30 ülke ve 36 merkezde aynı anda düzenlenen yarışma Türkiye'de ilk kez İzmir'de gerçekleşiyor. Her zamanki gibi sorumluluğumuzu bu alanda da gösterdik ve taşın altına elimizi koyarak bu konuda bir ilki gerçekleştirdik bundan da büyük mutluluk duyuyoruz. Biz olmasaydık belki de Türkiye'de bu yarışma yapılmayacaktı." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hakan Tartan Türkiye Konak İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title