Haberler

Türkiye Diyanet Vakfı Arakanlı Müslümanları Unutmadı

Myanmar hükumetinin baskıları ve Budistlerin saldırıları sonucunda yaşadıkları bölgeleri terk ederek kamplarda yaşam mücadelesi veren Arakanlı Müslümanlara, Türkiye Diyanet Vakfı ekipleri insani yardımları ulaştırmaya devam ediyor.

Myanmar hükumetinin baskıları ve Budistlerin saldırıları sonucunda yaşadıkları bölgeleri terk ederek kamplarda yaşam mücadelesi veren Arakanlı Müslümanlara, Türkiye Diyanet Vakfı ekipleri insani yardımları ulaştırmaya devam ediyor.

Arakan eyaleti Sitwe şehrinde bulunan kamplarda ve Tan Tawli köyünde yaşayan ihtiyaç sahibi 460 Müslüman aileye, TDV ekipleri tarafından gıda paketlerini dağıtıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı Projeler ve Dış Hizmetler Müdürü Murat Uyar, yardım çalışmaları yapılan Tan Tawli köyünün Budistler tarafından pek çok kere saldırıya uğradığını ve şehitlerin olduğunu belirterek; "Tan tawli köyü de Arakanlı Müslümanların yaşadığı pek çok yer gibi yönetim tarafından baskılara ve zulme maruz kalan bir yer. Köy halkının vatandaşlık hakları yok, eğitim ve sağlık hizmetinden ise mahrum durumdalar. İnsani yardımlar bu bölgeye düzenli olarak ulaşmıyor. Gıda ihtiyacının yanı sıra tan tawli köyünde temiz içme suyu konusunda da büyük sıkıntılar yaşanıyor" dedi.

"Arakan'ı iki kelime ile özetleyecek olursak birincisi mahrumiyet ikincisi ise mağduriyet"

Sadece Sittwe şehrinde 200 bin Arakanlı müslümanın kendi vatanlarında mülteci durumuna düştüğünü ifade eden TDV Yetkilisi Murat Uyar bölgenin durumunu, "Arakan'ı iki kelime ile özetleyecek olursak birincisi mahrumiyet ikincisi ise mağduriyet. İnsanlar günlük hayat içerisinde ihtiyaç duyduğu eğitime yönelik, sağlığa yönelik ve iş hayatına yönelik ihtiyaçları karşılanmıyor ve mağdur durumdalar. Sittwe'de yardım kuruluşları tarafından yaptırılan 3 adet sağlık merkezi var.200 bin kişiye 3 sağlık ocağı hizmet veriyor ve buralarda sürekli doktor bulmak zor. Haftanın belli günlerinde kısa süreliğine doktor sağlık ocağına geliyor, geldiğinde ise uzun kuyruklar oluşuyor" sözleriyle ifade etti.

Türkiye Diyanet Vakfı, Müslümanların zulüm ve baskıya maruz kaldığı Mynmar'da, insani yardımın yanı sıra Arakanlı çocukların eğitim alabilmesi adına da projeler yürütüyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Murat Uyar Türkiye Myanmar Arakan Politika Güncel Haberler

title