Haberler

Türkiye'de Yılda 2 Milyar Ekmek Çöpe Gidiyor

Türkiye'de yılda 2 milyar ekmeğin çöpe gittiği bildirildi.

Türkiye'de yılda 2 milyar ekmeğin çöpe gittiği bildirildi.

İnegöl Kaymakam Aziz İnci'yi ziyaret eden AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Sezai İleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ekmek israfına önlemek için başlattığı kampanya çerçevesinde İnegöl'de 5 bin adet broşür dağıttıklarını söyledi. İleri, Türkiye genelinde günde 6 milyon ekmeğin çöpe gittiğini belirterek, "İnegöl'de 5 bin adet broşürü evlere, işyerlerine ve otoparklardaki araçların üzerlerine bıraktık. Vatandaşlarımızı bilgilendirme noktasında çalışmalar yaptık. Buna kadınların bilhassa dikkat etmesi gerekiyor. Bir senede israf olan ekmeklerle hastane, okul ve diğer yatırımlar yapılabilir. Türkiye genelinde bir günde israf edilen ekmeğin 6 milyon adet civarında olduğundan bahsediliyor. Yılda 2 milyar adet ekmek çöpe gidiyor. Yılda 1,5 milyar liralık bir kaynak çöpe atılıyor. Bu az bir rakam değil. Bu konuda hem sizlerden yardım istemek, hem de çalışmalarınızda başarılar dilemek için ziyaret etmek istedik" dedi.

İsrafın ülke ekonomisi açısından çok büyük bir kayıp olduğunu ifade eden Kaymakam Aziz İnci ise, "Aslında israf ne yazık ki, ülkemizde ve dünyada çok yaygın bir hastalık. Bunu bir toplumsal hastalık gibi gördüğümü söylemek istiyorum. Bu israf kimi zaman bir insanlık suçu derecesinde çok ağır bir biçimde ortaya çıkmaktadır. Neden buna insanlık suçu diyorum? Çünkü dünyanın birçok yerinde insanlar açlıktan, en temel gıdaları almaktan yoksunken, bir tarafta yenmeyen gıdaların, ekmeklerin çöpe atılması bir insanlık suçudur. Bir taraftan da aile ekonomisi, ülke ekonomisi açısından çok büyük kayıptır. Çöpe atılan her ekmek ve her enerji, ister insan enerjisi olsun, ister elektrik enerjisi olsun, isterse akaryakıt ve su olsun, kan kaybı gibidir" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Aziz İnci Ak Parti Türkiye İnegöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title