Haberler

Türkiye'de İlk Kez Bir Marka, Üniversite Müfredatında Öğrencilerle Buluşacak

Güncelleme:

Türkiye'de üniversite - sanayi işbirliğinde ilk kez bir marka, üniversite bünyesinde resmi ders müfredatına giriyor.

Türkiye'de üniversite - sanayi işbirliğinde ilk kez bir marka, üniversite bünyesinde resmi ders müfredatına giriyor. Buna yönelik işbirliğinin ilk adımı, Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Kampüsü'nde düzenlenen ve Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Zafer Gül, Sabancı Holding İnsan Kaynakları Grup Başkanı Neriman Ülsever, Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi (MÜİF) Dekanı Prof. Dr. A. Ercan Gegez ve Sabancı Holding Kurumsal İletişim Direktörü Suat Özyaprak'ın katıldığı imza töreniyle atıldı. İmzalanan bu protokolle birlikte 2013-2014 eğitim-öğretim yılından itibaren öğrenciler "Sabancı İşletmecilik Seminerleri" dersini alacak.

"Sabancı İşletmecilik Seminerleri" adını taşıyacak kredili dersle, Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi dördüncü sınıf öğrencileri belirli bir müfredat kapsamında Sabancı Topluluğu'nun üst yöneticileriyle bir araya gelecek ve onların eğitmenliğinde profesyonel iş dünyasına ilk adımlarını atacaklar. Yeni eğitim öğretim yılında başlayacak olan ve öğrencilerin kredili olarak seçebilecekleri bu ders kapsamında; pazarlamadan finansa, insan kaynaklarından kurumsal iletişime kadar bir çok konu başlığında dersler verilecek.

Konuya ilişkin Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Zafer Gül şöyle dedi: "Birçok konuda öncü olan üniversitemiz bir alanda daha ilki gerçekleştiriyor. Bununla gurur duyuyorum. Türkiye'nin güçlü markalarından Sabancı ile İşletme Fakültemiz arasındaki bu ortaklaşa çalışma Üniversite-Sanayi İşbirliğinin en başarılı örneği olmaya aday. Öğrencilerimizin geniş bir vizyona sahip olmaları, yeni imkânlar yakalamaları, teori ile uygulamayı bir arada görebilmeleri adına çok önemli bir fırsat oluşuyor. Bu sayede öğrencilerimiz mezun olduktan sonra profesyonel hayata geçerken kendilerini daha güvende hissedecekler kuşkusuz… Yenilikçi ve gelişimci yaklaşımlarından ötürü bu birlikteliğin oluşmasını sağlayan her iki tarafa da teşekkür ediyorum."

İmza töreninde konuşan Sabancı Holding İnsan Kaynakları Grup Başkanı Neriman Ülsever ise şöyle dedi: "Bu kapsamda bir protokol Türkiye'de ilk kez gerçekleştiriliyor. Örneklerine yurt dışında sıkça rastladığımız bu modeli Türkiye'de de Sabancı markası öncülüğünde uyguluyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. İnanıyorum ki bundan sonra da profesyonel iş dünyasından bir çok şirket bu modeli devam ettirir ve öğrencilerimizi profesyonel dünyayla bir araya getirir ve onları iş hayatına en iyi şekilde hazırlarız.

"Sabancı İşletmecilik Seminerleri"nin Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi öğrencileri için en büyük yol göstericilerinden biri olacağına eminim. Topluluğumuzun bir çok üst düzey yöneticisi daha şimdiden böyle bir oluşumun içinde olmaktan büyük bir heyecan duyuyor. Amacımız teorik donanıma sahip gençlerimizi, "Sabancı İşletmecilik Seminerleri" ile pratikle de buluşturmak. Bir dönem boyunca birçok konu başlığında devam edecek olan bu ders kapsamında asıl amacımız onların profesyonel hayata bir sıfır önde başlamalarını sağlamaktır."

2013-2014 eğitim öğretim yılının bahar döneminde başlayacak olan "Sabancı İşletmecilik Seminerleri"ni başarıyla tamamlayan belirli sayıda öğrenciye Sabancı Topluluğu bünyesinde sözleşmeli olarak iş hakkı da tanınacak. Böylece üniversite öğrencileri daha okulu bitirmeden profesyonel iş hayatına önemli bir adımla başlama şansını da yakalayacaklar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Marmara Üniversitesi Sabancı Holding Zafer Gül Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title