Haberler

Türk Sinemasının Sultanı Türkan Şoray, Makedonya'da

Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray, 3'üncü Türk Filmleri Haftası'nın onur konuğu olarak Makedonya'ya geldi.

Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray, 3'üncü Türk Filmleri Haftası'nın onur konuğu olarak Makedonya'ya geldi.

Başkent Üsküp ve Manastır'da 23-27 Kasım 2011 tarihleri arasında düzenlenen 3'üncü Türk Filmleri Haftası'nın onur konuğu olarak Makedonya'ya gelen Türkan Şoray düzenlenen basın toplantısında anne tarafının Rumelili olduğunu ve Rumeli türküleriyle büyüdüğünü söyledi. Şoray, sinema oyunculuğunda 50 yılını tamamladığını ve yaşamına yön veren, hayatını tanıtan, gençliğinin gelişimini sağlayan, kimliğini bulmakta yardımcı olan sinema ve sinemada ki oyunculuk olduğunu belirtti.

Makedon bir filmi seyretmediğini, fakat ilk fırsatta izleyeceğini söyleyen Şoray, Türkiye'de de Makedonya Filmleri Haftası düzenlenmeli dedi. Şoray, güzel bir hikaye olarsa seve seve Makedonya'ya gelebileceğini ifade etti.

3'üncü Türk Filmleri Haftası'nın açılışında gösterilen Selvi Boylum Al Yazmalım filmine sinema severler yoğun ilgi gösterdi. Bir gecede iki kez gösterilmesine rağmen Sinema severler Selvi Boylum Al Yazmalım filminin gösterildiği salonda yer bulamadı.

Türk Edebiyat Dünyası'nın ünlü ismi Kırgız yazar Cengiz Aymatov' un aynı adlı eserinden uyarlanan Selvi Boylum Al Yazmalım filminin dışında, 3'üncü Türk Filmleri Haftası'nda, Yüreğine Sor, Babam ve Oğlum, Pandoranın Kutusu, Bal, Aşk Tesadüfleri Sever, Başka Dilde Aşk, Mevlana Aşkın Dansı filmleri de sinema severlerle buluşacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title