Haberler

Türk-Rus Dostluk Buluşması

Görüntü Dökümü : Etkinlikten detaylar Antalya Valisi Muammer Türker'in konuşması, Rusya Antalya Konsolosu'nun konuşması Antalya'nın Kemer ilçesinde "Türk-Rus Dostluk Buluşması" etkinliği düzenlendi.

Görüntü Dökümü :

Etkinlikten detaylar

Antalya Valisi Muammer Türker'in konuşması,

Rusya Antalya Konsolosu'nun konuşması Antalya'nın Kemer ilçesinde "Türk-Rus Dostluk Buluşması" etkinliği düzenlendi.

Kemer'deki beş yıldızlı bir otelde Türkiye'deki Rus Yurttaşları Derneklerinin Koordinasyon Konseyi (TRYDKK), Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) ve Kemer Belediyesi'nce düzenlenen etkinliğe, Antalya Valisi Muammer Türker, Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, KETOB Başkanı Tayyar Gül, TRYDKK Başkanı Nadejda Pelit, Rusya Antalya Konsolosu Şivanov Aleksey Vladimiroviç, Kemer Emniyet Müdürü Ali Saydam, Kemer İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Yasin Berçin, turizmciler ve iş adamları katıldı.

Etkinlikte konuşan Vali Türker, Türkiye'de sadece Türk'lerin olmadığını, Türkiye'de yaşayan çok sayıda yabancı insan olduğunu belirterek, Antalya'da yaklaşık olarak 80 bin civarında yabancı uyruklu vatandaşın yaşadığını söyledi.

Antalya'da yaşayan yabancı uyruklu vatandaşların yaklaşık 11 binini Rusların oluşturduğunu ifade eden Türker, bu vatandaşlar Antalya'da ev aldığını anlatarak"2015 yılı içerisine yaşanana kriz nedeniyle bu sayılar biraz düştü. Rusya'nın Ukrayna ile yaşadığı sorunlar nedeniyle 2014'te 3,5 milyon Rus turisti Antalya'da misafir ettik. Bugünkü buluşma, bu rakamların çok ötesinde kuru bir anlam taşıyor. Bugün, turizmi, tarımı, ekonomik ilişkileri biryana bırakıp, insani düzlemde bulaşacağımız bir gün. Şuanda Türkiye ile Rusya arasında bir kriz yaşanıyor. Bu krizin diplomatik ve askeri bir düzlemde ortaya çıkmıştır" diye konuştu.

Türker, krizin diplomatik şekilde çözüme kavuşturulması gerektiğini belirterek, krizin iki ülke arasındaki turizm, tarım ve diplomatik ilişkileri zedelemesine izin vermeyeceklerini kaydetti.

Bugünkü buluşmanın etle tırnak misalini ortaya koyan güzel bir örneğinin olduğunu anlatan Türker, "Eğer kriz kısa vadede çözülecekse, bu tür buluşmaların ve etkinliklerin büyük rolü olacağını düşünüyorum. Eğer bir çözüm olacaksa burada yaşayan herkesin insani düzlemde bir şey söylememiz gerekiyor. Bu etkinlik, olayın insani boyutlarını ortaya koymuştur. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Kaymakam Feslihan ise Antalya'ya gelecek olan Rus vatandaşların eskisi gibi sıcakkanlı karşılanacaklarını ve Kemer'de idari makamlar olarak misafirlerin rahatları için ellerinden geleni yapacaklarının altını çizdi.

KETOB Başkanı Tayyar Gül, Antalya'ya geçen yıl 2 milyon 850 bin Rus turist geldiğini ve bunların 1 milyon 100 bini ise Kemer'i tercih ettiğini belirterek, 2016 yılı ve sonrasında da Rus misafirleri Kemer'e beklediklerini söyledi. Tayyar Gül ayrıca konuşması sırasında da sahneye Rusça ve Türkçe "Sonsuza Kadar Dostuz" yazılı Rus ve Türk bayraklarının bulunduğu afişi getirtmesi dolayısıyla salonda bulunanlardan büyük alkış topladı ve bu çalışmayı tüm Türk ve Rus vatandaşlarının sosyal paylaşım sitelerinde paylaşmasını rica etti.

Konsolos Vladimiroviç, gerçek diplomasinin Türkiye-Rusya arasındaki ilişkilerin gölgede kaldığı bugünlerde öne çıkması gereken halk diplomasisi olduğunu belirterek, bu halk diplomasisinin iki ülke vatandaşlarının bir araya gelerek sohbet etmeleri ve bu tür etkinliklerde fikir beyan etmeleri demek olduğunu kaydetti.

Kemer Belediye Başkanı Gül de, etkinlikte bir konuşma yaptı.

Etkinlikte, Uluslararası Kültür ve Dayanışma Derneği (VELES) öğrencileri, dans gösterileri ve halk oyunları sergiledi. Etkinlik, Türk-Rus ailelerinin çekmiş oldukları resim sergisinin gezilmesi ve katılımcılara zeytin dalı verilmesi ile sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Muammer Türker Antalya Rusya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title