Haberler

Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Bursa'da buluştu

-Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliğinde mevcut başkan İrfan Tatlıoğlu yeniden göreve seçildi.

-Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliğinde mevcut başkan İrfan Tatlıoğlu yeniden göreve seçildi.

Türkiye'de faaliyet gösteren küçüklü büyüklü pek çok Yörük Türkmen derneğini bir çatı altında toplamak amacıyla Bakanlar Kurulu kararıyla 2016 yılında kuruluşuna onay verilen Türkiye- Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği 2. olağan genel kurulunu yaptı. Kurucu Başkan İrfan Tatlıoğlu 2. defa Birliğin genel başkanı seçildi. Merkezi Bursa'da bulunan Birliğin, Doğanbey Toplu Konutları'ndaki birlik merkez binasında gerçekleştirilen genel kurula İstanbul, Ankara, Konya, Manisa, Balıkesir, Kütahya, Bilecik, Hatay, Urfa, Diyarbakır,Van-Erciş ve Mardin gibi illerden dernek temsilcileri ile delegeler katılım sağladı.

Divan Başkanlığı'nı Bursa Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Osman Dikmen'in yaptığı genel kurulda konuşma yapan Birlik Başkanı İrfan Tatlıoğlu, kuruluş amaçlarının bin yıl önce bu toprakları yurt edinen ve 700 yıl dünyaya hükmeden bir cihan devleti kuran Oğuz-Kayı boylarının arasındaki birlik ve beraberliği sağlamak, kardeşliği pekiştirmek, Yörük Türkmen derneklerini tek çatı altında toplayıp, vatanın bölünmez bütünlüğü çerçevesinde tarihi, kültürel değerleri yaşatmak olduğunu söyledi.Tatlıoğlu İlk kongreyi 30 Ağustos 2016'da Afyon'da yaptıklarını ve süreçte birliğin hem büyüyüp güçlendiğini hem de etkinliğinin arttığını da sözlerine ekledi.

Başkan Tatlıoğlu "Biz bir yola çıktık. Bu yol hak yoludur, davamız bellidir. Devletimize, milletimize, vatanımıza ve bayrağımıza sahip çıkmak. Biliriz ki bu devleti kuran bizleriz,Yörük ve Türkmenler bu devletin bir mayasıdır. Birleştirici unsurudur. Biz bir ve diri olduğumuz sürece kıyamet gününe kadar bu topraklar bizim vatanımızdır. Biz bir ve diri olduğumuz sürece vatan toprağı dışında da dünyanın neresinde olursa olsun Türk kardeşlerimizin, canlarımızın arkasındayız. Bu böyle biline.Biz asla davamızdan dönmeyiz. Biz bu yola sizlerle, takım arkadaşlarımızla çıktık. Yolumuz uzun ve meşakkatli" diye konuştu.

Türkiye Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği 2. Olağan Genel Kurulu'nda oy birliğiyle İrfan Tatlıoğlu yeniden genel başkanlığa seçilerek güven tazelerken, Birliğin yeni yönetim kurulu üye sayısı da 17'den 24'e çıktı. Yeni yönetim şu isimlerden oluştu:

Mehmet Özer, Mustafa Küçükyaman, Sinan Ergüven, Yusuf Yılmaz, İsmail Uzunoğlu, Nusret Kaya, Oğuz Sertler, Salih Toros, Faruk Şahin, İzzet Şefketoğlu, Süleyman Çolak, Şeref Kocakaya, Cemal Akkuş, Cennet Cankılıç, Ali Boğa, Mustafa Çetin, Ayşegül Özgen, İsa Arık, Hasan Parlakyıldız, Yusuf Alfat, Fatma Koç, Recai Eyi ve İsmail Özdemir. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Roma Bayer Leverkusen maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Roma B.Leverkusen maçı kaç kaç, canlı maç skoru! 2 Mayıs Survivor ödül oyununu kim kazandı, 2 Mayıs Perşembe ödül ne? Altınay Savunma halka arz ne zaman? Altınay Savunma Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem göre Chelsea Tottenham maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Chelsea Tottenham maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Koç Metalurji halka arz ne zaman? Koç Metalurji Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem görecek? Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title