Haberler

Türk Dünyası Sivil Toplum Zirvesi"

Beşir Derneği Genel Başkanı Şanlı: "Biz, savaşın, herhangi bir karışıklığın taraftarı değiliz. Sadece insani yardımın taraftarıyız"

Beşir Derneği Genel Başkanı Cevdet Şanlı, "Biz savaşın, herhangi bir karışıklığın taraftarı değiliz. Sadece insani yardımın taraftarıyız" dedi.

Şanlı, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Türk Dünyası Sivil Toplum Zirvesi"ndeki "STK, Toplum ve Hükümet" konulu oturumunda, Beşir Derneği olarak yurtiçinde 237 nokta, yurtdışında 55 ülkede gönüllülerle mağdur insanlara hizmet götürmeye gayret ettiklerini söyledi.

Yaşadıkları zorluklara da değinen Şanlı, büyük çoğunluğu İslam coğrafyası içerisinde olan savaşların, iç kargaşaların, sanki birileri tarafından organize edildiği intibası uyandırdığını savundu.

Şanlı, 1,5 ay önce Cilvegözü Sınır Kapısı'nda beklerken gördüğü yaklaşık 3 bin 500 tırdan sadece 10'unun insani yardım taşıdığını görevlilerden öğrendiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Bu, şu demektir. ' Suriye'de bu savaş biter mi?' dediklerinde, şunu söylüyorum. Hayır, bitmeyecektir. Sebep? Çünkü orada bir savaş ekonomisi oluşturulmuştur. Bu savaş ekonomisi de bizim dışımızda gelişen bir ekonomidir. Bu savaş ekonomisinin tarafı, biz değiliz. Orada maalesef böyle bir hayat yaşanıyor. İnsanlar kırılırken, büyük devletler veya Birleşmiş Milletler'de veto hakkı olan devletler, maalesef kendi insani niyetlerini bir kenara bırakarak, kendi devletlerinin menfaatleri noktasında Suriye ile ilgili insani yardım koridoru oluşturma noktasında hiçbir adım atmamaktadırlar. Biz savaşın, herhangi bir karışıklığın taraftarı değiliz. Sadece insani yardımın taraftarıyız."

Somali'de hayatını kaybeden dernek gönüllüsü Vefa Sunduvaç'a Allah'tan rahmet dileyen Şanlı, Afganistan'da meydana gelen sel felaketinden zarar gören ailelere de insani yardım ulaştırdıklarını sözlerine ekledi.

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti (TDKB) Ajansı etkinlikleri kapsamında, Kamu Araştırmaları Vakfı (KAV) tarafından düzenlenen zirve, yarın sona erecek. - Eskişehir

Kaynak: AA / Güncel

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Cevdet Şanlı Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title