Haberler

Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yetkililerinden Aa Bakü Ofisine Ziyaret

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) Genel Başkan Yardımcısı Özgen Keskin ve Genel Sekreter Mustafa Başkurt, Anadolu Ajansı (AA) Bakü Ofisini ziyaret etti.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) Genel Başkan Yardımcısı Özgen Keskin ve Genel Sekreter Mustafa Başkurt, Anadolu Ajansı (AA) Bakü Ofisini ziyaret etti.

Çeşitli temaslarda bulunmak için Azerbaycan'a gelen TDBB yetkilileri, AA Bakü ofisini ziyaretlerinde, burada yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı, görüşmelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

TDBB Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Yıldırım Belediye Başkanı Dr. Özgen Keskin, 7 bağımsız  ve 49 muhtar cumhuriyeti kapsayan Türk dünyasına büyük önem verdiklerini, bu cumhuriyetler arasında kaynaşma sağlayarak dünyada bir güç oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

TDBB olarak sadece Türk dünyasından değil, Türkiye'ye sempati duyan ülkelerden de üye aldıklarını ifade eden Keskin, 26 ülkeden 1100 civarında üyelerinin bulunduğunu, üyeler arasında karşılıklı belediyecilik deneyimlerinin paylaşılmasını sağladıklarını kaydetti.

TDBB Genel Sekreteri Mustafa Başkurt da Azerbaycan'la yaptıkları ortak çalışmalar konusunda bilgi verdi. Azerbaycan'dan 2012 yılında 20'ye yakın belediyeden başkan ve başkan yardımcılarını Türkiye'ye davet ederek tecrübe paylaşımı programı gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkurt, 2013 yılında da belediye uzmanlarına yönelik benzer çalışma yaptıklarını ifade etti.

Azerbaycan'da yaptıkları temaslarda belediyecilerle özellikle sosyal belediyecilik anlamında, halkın refahını ve halka verilen hizmeti artırmada ortak neler yapılabileceğini konuştuklarını söyleyen Başkurt, Türkiye'ye döndükten sonra TDBB yönetimine rapor sunacaklarını ve 2014'te yapılacakları değerlendireceklerini belirtti.

Eğitim qaaliyetlerini Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) işbirliğiyle yaptıklarını vurgulayan Başkurt, Türkiye'den belediye başkanları ve uzman akademisyenleri üye ülkelere götürerek orada eğitim vermelerini sağlayacaklarını dile getirdi.

Azerbaycan Şehir Belediyeleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Ebülfe Babayev de Türk belediyeciliğini yakından takip ettiklerini, karşılıklı tecrübe paylaşımına ve dünyadaki belediyecilik sistemlerini öğrenmeye büyük önem verdiklerini söyledi. - Bakü

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Özgen Keskin Azerbaycan Bakü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title