Haberler

Türk Bayraklı ve 15 Temmuz Vurgulu Su Etiketi İçin Suç Duyurusu

BÜYÜK Birlik Partisi Kocaeli İl Başkanlığı, Derince Belediyesi'nin kuruluşu olan Çenesuyu A.Ş'nin pet şişelerin üzerinde Türk Bayrağı ve '15 Temmuz Şehitlerimizi Unutmayacağız' yazılı etiketler kullanması nedeniyle 'Türk Bayrağı Kanunu'na muhalefet'ten Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'na...

BÜYÜK Birlik Partisi Kocaeli İl Başkanlığı, Derince Belediyesi'nin kuruluşu olan Çenesuyu A.Ş'nin pet şişelerin üzerinde Türk Bayrağı ve '15 Temmuz Şehitlerimizi Unutmayacağız' yazılı etiketler kullanması nedeniyle 'Türk Bayrağı Kanunu'na muhalefet'ten Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. BBP Kocaeli İl Başkanı Serhat Duyar, Türk Bayrağı'nı kullanma konusunun yasayla sabit olduğunu belirterek, "Kimse ticaret açısından şanlı Türk Bayrağımızı ve 15 Temmuz şehitlerimizi alet etmesin" dedi.

Derince Belediyesi'ne bağlı Çenesuyu A.Ş. geçen hafta piyasaya üzerinde Türk Bayrağı bulunan '15 Temmuz Şehitlerimizi Unutmayacağız' yazılı etiketlerin bulunduğu pet ve bardak suları piyasaya sürdü. Üzerinde Türk Bayrağı bulunan pet şişe ve plastik bardakların çöpe ve yerlere atılması tepkilere yol açtı. Bazı market işletmecileri üzerindeki Türk bayraklı etiket nedeniyle Çenesuyu satmayacağını açıkladı.

Bugün, BBP Kocaeli İl Başkanı Serhat Duyar, Derince İlçe Başkanı Baran Arslan, parti yöneticileri ve partinin avukatı Hakan Kahraman Kocaeli Adliyesi'ne gelerek Çenesuyu A.Ş. adına Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Çenesuyu A.Ş. Genel Müdürü Muhammed Çabuk ve Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdür Lokman Karaaslan hakkında 'Türk Bayrağı Kanunu'na muhalefet" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Türk Bayrağı'nın yanlış yerde kullanıldığını söyleyen BBP Kocaeli İl Başkanı Serhat Duyar, "Türk Bayrağı olması çok güzel. Fakat rahatsız olduğumuz konu kullanılan yer. Burada Türk Bayrağı'nı istediğiniz yere koyamazsınız. Avukatımızla birlikte yasaları değerlendirerek şikayette bulunduk. Ben Çenesuyu Genel Müdürü ile telefonda görüştüm. Bugün de yerinde ziyaret ettik. Çıkış noktalarını 15 Temmuz'u tekrar hatırlatmak olduğunu söyledi. Fakat dün Derince Belediyesi Basın Yayın Müdürü'nün suyu alan tüketiciyi suçlarcasına açıklaması bizi derinden üzmüştür. Biz kabahat işledik açıklaması beklerken aksine suyu alan vatandaşın şişeyi atmamasıyla ilgili ifadeler kullandı" dedi.

TİCARET AÇISINDAN TÜRK BAYRAĞI VE ŞEHİTLER ALET EDİLMESİN

Serhat Duyar ticari açıdan Türk Bayrağı ve 15 Temmuz şehitlerinin alet edilmemesi gerektiğini, atık şişelerin üzerinde bayrak olması nedeniyle Türk Bayrağı'nın onurunun çiğnendiğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türk Bayrağı'nı kullanma konusunda ki hususlar yasayla da sabit. Başka açıdan bakıldığında ticaret söz konusu. Diğer bir taraftan diğer su markalarıyla ticari bakımdan baktığınızda bunda da bir ihlal söz konusu. Kimse ticaret açısından şanlı Türk Bayrağımızı ve 15 Temmuz şehitlerimizi alet etmesin. Niyeti olanlara da sesleniyorum kimse bu konuları istismar etmesin. Bunun da önünü kesmek için Büyük Birlik Partisi olarak elimizden geleni yapacağız."

BBP Derince İlçe Başkanı Baran Arslan ise, "Yasalar der ki 2893 sayılı Türk Bayrağı Kanununun 7. maddesi 3. fıkrası Türk Bayrağı'nın hiçbir siyasi parti, teşekkül, dernek, vakıf ve tüzükte belirlenecek kamu kurum ve kuruluşları dışında kalan kurum ve kuruluşun amblem, flama, sembol ve benzerlerinin ön veya arka yüzünde esas veya fon teşkil edilecek şekilde kullanılamaz der. Bugün Türk Bayrağı'nın Çenesuyu pet şişelerinde kullanıldığı için suç duyurusunda bulunduk" dedi. - İzmitkocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Büyük Birlik Partisi Serhat Duyar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
title