Haberler

Türk Akademisyeni Gözaltına Alan İsrail'e Sivil Toplum Örgütlerinden Tepki

Ankara’daki bazı sivil toplum örgütleri, Kudüs’e giden Türk akademisyenin Türkiye’ye dönüş yolunda havalimanında İsrail polisi tarafından gözaltına alınması nedeniyle İsrail’e tepki gösterdi.

Ankara'daki bazı sivil toplum örgütleri, Kudüs'e giden Türk akademisyenin Türkiye'ye dönüş yolunda havalimanında İsrail polisi tarafından gözaltına alınması nedeniyle İsrail'e tepki gösterdi.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cemil Tekeli'nin İsrail polisi tarafından gözaltına alınmasını protesto eden Hukuk ve Değişim Derneği, Hukukçu Kadınlar Platformu ile bazı sivil toplum örgütleri, İsrail Konutevi'nin yanında toplandı. Grup adına basın açıklaması yapan Hukuk ve Değişim Derneği Başkanı Eyüphan Korkmaz, Yrd. Doç. Dr. Cemil Tekeli'nin Kudüs ziyareti sonrasında çeşitli bahaneler öne sürülerek Tel Aviv Ben Gurion Havalimanı'nda gözaltına alındığını söyledi. Tekeli'nin gözaltına alınmasının dayanaktan yoksun ve tamamen keyfi olduğunu vurgulayan Korkmaz, "Uluslararası hukuk normlarını ve temel insan haklarını ihlal eden davranışlar hiçbir şekilde kabul edilemez. Gayri insani, onur kırıcı ve hukuk ihlal eden davranışlar İsrail'in devlet politikası haline gelmiştir. Bu muamelenin Türkiye vatandaşlarına yönelik olarak her geçen gün daha da ağırlaşarak devam ettiğini gözlemliyoruz" diye konuştu.

Korkmaz, hukuka aykırı ve gayri insanı tutumları nedeniyle İsrail'i kınadıklarını belirterek, "Akademik çalışmalardan başka hiçbir faaliyeti olmadığını bildiğimiz Yrd. Doç. Dr. Cemil Tekeli'nin derhal serbest bırakılması, kendisinden ve ailesinden özür dilenmesi gerekmektedir" dedi.

Grup, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye İsrail Kudüs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title