Haberler

Turistlerin Güvenliği Araç Takiple Sağlanacak

Güncelleme:

Turizm sezonunda kazaların önüne araç takiple geçilecek

Turizm sezonunda yaşanan trafik kazalarının ve üzücü can kayıplarının önüne araç takip sistemleriyle geçilecek.

Turizm sezonunun açılmasıyla birlikte seyahat güvenliği konusu da gündeme geldi. Yerli ve yabancı turistleri taşıyan seyahat firmalarına ait araçların güvenliği, artık araç takip sistemiyle sağlanıyor. Araç takip sistemleri sektör lideri FiloTürk tarafından sunulan sistem ile dikkatsiz ve yanlış araç kullanımı sonucu yaşanan ölümlü kazaların önüne geçilmesi hedefleniyor.

Türk turizmini etkileyen seyahat güvenliği konusuna gereken önemi veren seyahat firmaları, araç takip sistemi ile sürücülerinin araç kullanımlarını takip ederek sürücü bazlı rapor alabiliyor, sürücünün aracı kaç saat, hangi hızla ve kaç kilometre kullandığını tespit edebiliyor, bu sayede uykusuz ve yorgun şekilde araç kullanımının önüne geçilebiliyor.

Araçlar için ani hız değişimi ve ani yön değişimi kriterleri belirlenebiliyor ve belirlenen kriterlere göre ani değişim yaşanması durumunda sistemde önceden tanımlanmış kişilere kaza ihtimali uyarısı iletilerek, en hızlı şekilde önlem alınması sağlanabiliyor. Pegas, Şekerler Turizm, Diana, Odeon, Emek Tur, Prens, Side Tur, Çolakoğlu vb. olmak üzere sistemden yararlanan çok sayıda seyahat firması bulunuyor.

Sürücülerin Kullanımını Raporlayan Sistem

Sistem sayesinde, aracın konumu, aşırı hızı, ani yavaşlaması gibi birçok bilgiye anında ulaşmanın mümkün olduğunu belirten FiloTürk Genel Müdürü Adil Masaracıoğlu: "Sunduğumuz sistem ile turizm sezonunda yaşanan ve yanlış araç kullanımından kaynaklanan trafik kazalarını minimuma indirmeyi hedefliyoruz. Sürücülerin trafikteki hareketlerini raporlamalarla ortaya koyan sistem aynı zamanda seyahat firmaları tarafından belirlenen yol güzergahları ihlallerini de tespit edebiliyor. Aracı hangi sürücünün kullandığı da sürücülere dağıtılan kimlik birimleri ile sistem tarafından algılanıyor ve bu sayede uzun mesafelerde şoförlerin tanımlanandan daha uzun süre araç kullanması da önlenmiş oluyor.

Saniyelik verilerle güncellenen veriler üzerinden hazırlanan raporlar sayesinde, kazalara sebep veren hareketlere dair uyarı sistemi devreye sokuluyor ve ihlaller tespit edilerek risklerin önüne geçiliyor" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title