Haberler

Turan Çolakkadı: Mahkeme Kadıya Mülk Değil

Güncelleme:

İstanbul Bölge Adliye Mahkemeleri Başsavcılığı'na atanan Çolakkadı, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, “Mahkeme kadıya mülk değil.” dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan İstanbul Bölge Adliye Mahkemeleri Başsavcılığı'na atanan Turan Çolakkadı, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, "Mahkeme kadıya mülk değil" dedi. Çolakkadı, "Görev olarak ne verildiyse itirazsız onu yaptık. Devlet adamlığı bunu gerektiriyor" diye konuştu.

"NE GÖREV VERİLDİYSE İTİRAZSIZ YAPTIK"

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcılığı'na atanan Turan Çolakkadı görevini Başsavcı Hadi Salihoğlu'na devretti. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda düzenlenen devir teslim töreninde konuşan Çolakkadı, "Bildiğiniz gibi birkaç gün önce HSYK kararı ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan İstanbul Bölge Adliye Mahkemeleri Başsavcılığı'na atandım. Orada da görevime başladım. Bugün sizlere veda etmek için buradayım. Devletimiz bizlere muhtelif zamanlarda görevler verdi. Görev olarak ne verildiyse itirazsız onu yaptık. Devlet adamlığı bunu gerektiriyor. Bugün böyle takdir ettiler bölge adliye mahkemeleri cumhuriyet başsavcılığına atandım. Henüz Bölge Adliyeleri kurulmadı. Artık kurmak bize nasip olur mu, yoksa biz emekli oluruz başkası mı kurar bilemiyorum. Üç yıla yakın İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yaptım. Bütün meslektaşlarımdan, savcı arkadaşlarımdan hakimlerle bir gayret içinde bu güzel binamızda görev yapmaya çalıştık. Çok sayıda adliye personelimiz var Belki bir kısmı ile hiç tanışamadık ama can hırca görev yaptılar çalıştılar. Biz de görevimizi onların sayesinde yürütebiliyoruz. Huzurunuzda hepsine savcılara hakimlere ve adliye personeline teşekkür ediyorum" dedi.

BASIN MENSUPLARINA TEŞEKKÜR

Yargı mensuplarının, basının karşısına çok fazla çıkmadıklarını ifade eden Çolakkadı, "Basın mensuplarımız var. Onlarla çok karşılaşmadık ama yargının yapısı böyle. Yargı basının karşısına çok fazla çıkmaz. Basın mensubu arkadaşlarımız da kendi görevlerini burada yaptılar. Onlara da teşekkür ediyorum. Kurallara gerçekten uyarak çalıştılar" diye konuştu.

"SALİHOĞLU GÖREVİ HAKKIYLA YAPACAK"

"Mahkeme kadıya mülk değil" diyen Çolakkadı, "Görevleri yapacağız, başka yere gideceğiz ve bir gün de bırakacağız. Şunu özellikle vurgulamak istiyorum. Benim yerime gelen Bakırköy Başsavcısı Sayın Hadi Salihoğlu ile uzun yıllar tanışıyoruz. DGM'de uzun süre birlikte çalıştık. Benden sonra İstanbul Başsavcılığı'nı mükemmel bir şekilde yürüteceğini, bunu başaracağını, emanetin ehli olduğunu vurgulamak istiyorum. Görev rahatlığı ile görevimi devrediyorum. Bana meslektaşlarım nasıl yardımcı olduysa benim yerime o geçmiştir ona da aynı şekilde yardımcı olacaklardır" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Çağlayan Adalet Sarayı Turan Çolakkadı Hadi Salihoğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title