Haberler

Tüpraş, Atatürk'ü Araştırmacı Yazar Mustafa Kemal Ulusu Söyleşisi ile Andı

'atatürk'ün kütüphanecisi' merhum Nuri Ulusu'nun anılarını derleyen oğlu, araştırmacı yazar, Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanlarından Mustafa Kemal Ulusu, TÜPRAŞ'ta söyleşiye katıldı.

'atatürk'ün kütüphanecisi' merhum Nuri Ulusu'nun anılarını derleyen oğlu, araştırmacı yazar, Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanlarından Mustafa Kemal Ulusu, TÜPRAŞ'ta söyleşiye katıldı.

Atatürk'ü Anma etkinliği TÜPRAŞ'ın İzmit Rafinerisi'ndeki tesislerde gerçekleştirildi. Koç Topluluğu tarafından hazırlanan 'Kalbin Yolu Bir" filminin gösterimi ve Ata'nın manevi huzurunda saygı duruşuyla başlayan programda, Kemal Ulusu, Bandırma Vapuru'nun kamarotu dedesi Hacı Tevfik'in 16 Mayıs 1919'da 14 yaşında iken Nuri Ulusu'yu (babası) Mustafa Kemal Atatürk ile tanıştırması ve ardından askerlik görevi döneminde Atatürk ile tekrar yollarının kesişmesi ile vefat ettiği ana kadar 12 yıl süren bu yüce göreve dair anılarını fotoğraflar eşliğinde Tüpraşlılar ve konuklara aktardı.

Söyleşisinde, Atatürk'ün 5 bine yakın kitaptan oluşan kütüphanesinden, tarihe olan tutku ve 57 yıllık kısa ömründe binlerce kitap okuduğundan söz eden ve Atatürk'ün vasiyeti ile adını alan Mustafa Kemal Ulusu, babası Nuri Ulusu'nun hatıralarından yola çıkarak, TÜPRAŞ çalışanlarını babasının anılarıyla 80 yıl önceye götürdü.

Nuri Ulusu'nun 1976 yılında TRT ile yaptığı röportaja da yer verilen söyleşide, Büyük Önderin bugüne dek gün yüzüne çıkmamış fotoğrafları da paylaşıldı. Program, Kemal Ulusu'nun 16. basımı yapılan, Nuri Ulusu'nun 12 yıllık Atatürk anılarından derlediği "Atatürk'ün Yanıbaşında" kitabının imzalaması ile son buldu.  Tüpraş tarafından Atatürk'ün milli mücadelede silah arkadaşı, İlk Adalet Bakanımız ve hukuk fakültelerinin kurucusu merhum Prof. Dr. Mahmut Esat Bozkurt'un yazdığı Atatürk İhtilali kitabı da, Genel Müdür Yavuz Erkut tarafından Ulusu'ya takdim edildi. - İzmitkocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk İzmit Rafinerisi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title