Haberler

Tunceli Valisi Kaymak: Alevi-Sünni Çatışması Çıkarmak İsteyen Kötü Niyetliler Var

Tunceli'de 'demokrasi nöbeti' etkinliğine katılan Vali Osman Kaymak, "Bazı çevreler halkları birbirine düşürmek istiyor.

Tunceli'de 'demokrasi nöbeti' etkinliğine katılan Vali Osman Kaymak, "Bazı çevreler halkları birbirine düşürmek istiyor. Basında da konuşulan bazı provokativ eylemler yapılmak isteniyor. Alevi- Sünni çatışması çıkarmak isteyen kötü niyetli çevreler var. Halkımız da, devletimiz de bu kirli oyunlara müsaade etmeyecektir" dedi.

Darbe girişiminin ardından tüm ülkede düzenlenen 'demokrasi nöbeti' etkinliği Tunceli'de kent merkezindeki Yeraltı Çarşısı üzerindeki alanda ellerinde Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar tarafından gerçekleştirildi. Ekinliğe Vali Osman Kaymak, Vali Yardımcısı Olgun Öner, Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, Ak Parti İl Başkanı Fatih Tek, CHP İl Başkanı Ali Rıza Güder, Alevi dedeleri Ali Ekber Yurt ve Hüseyin Yıldız ile birlikte çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

Vali Osman Kaymak, darbe girişimi karşısında Tunceli halkının duyarlılığına teşekkür ederek, "Bugün Tunceli halkının demokrasi nöbetine bizlerde katılarak destek vermek istedik. Bu nöbete, bu duyarlılığa destek veren başta Ak Parti ve CHP Tunceli il başkanlarına ve diğer katılımcılara çok teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz, bu günlerde ülkemiz çok kritik ve zorlu bir süreçten geçiyor. 15 Temmuz akşamı ülkemizde hiç birimizin istemediği, kabul etmediği bir darbe girişimi oldu. Çok şükür ki, başta cumhurbaşkanımızın gayretiyle bütün halkımız sokaklara dökülerek darbe girişiminde bulunanlara meydan vermedi. Asker kıyafeti giyerek Türk halkına ihanet eden bu hainler, halkın vergileriyle alınan helikopter, uçak ve silahlarla kendi halkının üzerine sürecek kadar hainlik yaptılar. Bu hainler sözde darbe yaparak Türkiye'yi kaos ortamına süreceklerdi. Halkımız buna asla müsaade etmez, zaten ve gerekli derslerini aldılar. Şimdi hukuk içinde bu yaptıklarının hesaplarını verecekler. Karanlık güçlere halkımız asla geçit vermeyecektir" dedi.

Vali Kaymak, bazı çevrelerin Alevi-Sünni çatışması yaratmak için çaba içinde olduğunu belirterek, "Bugünlerde halkımız darbelere karşı toplanıyor. Geriye kalan bazı darbe kırıntıları da temizlenene kadar demokrasi için nöbetine devam ediyor. Bazı çevreler halkları birbirine düşürmek istiyor. Basında da konuşulan bazı provokativ eylemler yapılmak isteniyor. Alevi- Sünni çatışması çıkarmak isteyen kötü niyetli çevreler var. Halkımız da, devletimiz de bu kirli oyunlara müsaade etmeyecektir. Malatya'da bu denendi ancak oradaki Alevi dedelerimizin ve polisimizin duyarlılığı sayesinde hiçbir olumsuzluk yaşanmadan bu olayın önüne geçildi. ve kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz" dedi.

- Tunceli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tunceli Üniversitesi Olgun Öner AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title