Haberler

Tunceli'de Şevval Sam Rüzgarı

Tunceli'de 13'ncüsü düzenlenen Munzur Doğa ve Kültür Festivali kapsamında, Hozat İlçesi'nde dün akşam konser veren ünlü sanatçı Şevval Sam, izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Tunceli'de 13'ncüsü düzenlenen Munzur Doğa ve Kültür Festivali kapsamında, Hozat İlçesi'nde dün akşam konser veren ünlü sanatçı Şevval Sam, izleyenlere keyifli anlar yaşattı. KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı'na getirilen Bese Hozat Kod adlı PKK'lı Hülya Oran'ın annesi Geyik Oran'a festival etkinlikleri kapsamında, barış ve demokrasiye yaptığı katkıdan dolayı plaket verildi. Hozat İlçesi'nde gün içerisinde düzenlenen etkinliklerde, çeşitli panel ve resim sergileri düzenlendi. Akşam saatlerinde ise ünlü sanatçı Şevval Sam'ın verdiği konserde, Hozatlılar, coşkuyla eğlendi. Sam'ın söylediği türkülere alkışla tempo tutan Hozatlılar, zaman zaman da sanatçıya eşlik etti. Türkçe, Kürtçe ve Zazaca şarkılar söyleyen sanatçı Şevval Sam'a Hozatlılar, büyük sevgi gösterisinde bulundu. Nüfusu 7 bin olan Hozat İlçesi'nde ünlü sanatçı Şevval Sam'ın konserini, yaklaşık 25 bin kişi izledi. Şevval Sam, konser öncesi Munzur Vadisi'ne giderek, Munzur Çay'ı kenarında yürüyüş yaptı, vatandaşların kendisine ikram ettiği çayı içti. Burada kısa bir konuşma yapan Sam, Munzur Vadisi gerçekten inanılmaz derecede güzel. Kendimi burda, doğmuş, büyümüş hissediyorum. Munzur, her zaman korunmalı ve sahip çıkılmalıdır. Burası tam bir cennet gibi. Buradan çağrı yapıyorum. Lütfen Munzur'a dokunmayın, Munzur bir dünya mirasıdır. Buraya herkes sahip çıkmalıdır dedi.

Munzur Çayı kenarında bulunan taşlardan bir tane hatıra olarak alan ünlü sanatçı Şevval Sam, daha sonra konser vereceği Hozat'a geçti.Şeval Sam'ın konseri arasında, KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı'na kısa bir süre önce getirilen aslen Hozatlı olan Besi Hozat kodadlı PKK'lı Hülya Oran'ın, 83 yaşındaki annesi Geyik Oran'a, demokrasi ve barışa yaptığı katkılardan dolayı, Hozat Belediyesi'nce bir plaket verildi. Belediyenin bu plaketini, BDP Muş Milletvekili Demir Çelik tarafından verildi. BDP'li Çelik, plaketi verdikten sonra Geyik Oran'ın elini öptü.

Hozat'ta yapılan fişleme olayını ortaya çıkaran Doğan Haber Ajansı Ferit Demir'e de onur plaketi verildi. Demir'e plaketini ünlü sanatçı Şevval Sam verdi.

Bu arada Beşiktaş'ın ünlü taraftar grubu Çarşı'ya da toplumsal duyarlılık ödülü verildi. Ödülü alan Çarşı Grubu üyelerine, konseri izleyen 25 bin kişi tezühüratla sevgi gösterisinde bulundu.

Konser öncesi konuşan Hozat İlçesi Bağımsız Belediye Başkanı Cevdet Konak, festivallerin insanları birleştirdiğini, Tunceli doğasının yokedilmek istendiğini belirterek, Tunceli doğası yokedilmek isteniyor. Biz Dersimliler, doğamız için her zaman mücadele etmeye devam edeceğiz. Hozat'ı fişleyenler aslında Türkiye'yi fişlemiştir. Bizler, her zaman haksızlığa karşı mücadele edeceğiz. Festivalimizi onurlandıran binlerce kişiyi teşekkür ederiz dedi. Sahnede konuşan Belediye Başkanı Cevdet Konak'ın giydiği tiğşörtün üzerinde, Fişlendi yazısının olduğu görüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Demir Çelik Bese Hozat Şevval Sam Tunceli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuaförler pazar günü açık mı? Kuaförler pazar günü çalışıyor mu 2024? Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title