Haberler

Tunceli'de Minibüsçüler Cezaları Protesto İçin Yol Kapattı

Tunceli'de minibüsçüler cezaları protesto için yol kapattı Tunceli'de kent merkezi ile Tunceli Üniversitesi arasında şehir içi yolcu taşımacılığı yapan minibüs sahipleri, trafik polislerinin kendilerine haksız ceza kesildiğini gerekçe göstererek, Tunceli- Elazığ karayolunu trafiğe kapattı.

Tunceli'de minibüsçüler cezaları protesto için yol kapattı

Tunceli'de kent merkezi ile Tunceli Üniversitesi arasında şehir içi yolcu taşımacılığı yapan minibüs sahipleri, trafik polislerinin kendilerine haksız ceza kesildiğini gerekçe göstererek, Tunceli- Elazığ karayolunu trafiğe kapattı. Yaklaşık bir saat kapalı kalan yolda uzun araç kuyrukları oluştu.

Tunceli kent merkezi ile Aktuluk Mahallesi'ndeki Tunceli Üniversitesi arasında yolcu taşımacılığı yapan minibüs sürücü ve sahipleri her gün en az 10 minibüse trafik ekipleri tarafından haksız ceza kesildiğini iddia ederek, Tunceli- Elazığ karayolunu Atatürk Mahallesi'nde valilik binası yakınlarında çift yönlü trafiğe kapattı.

Emniyet Müdürü Fahrettin Şen ile görüşen minibüsçüler, sorunun çözümü konusunda söz aldıktan sonra eylemlerini bir saat sonra sonlandırdı. Eylem nedeniyle karayolunda uzun araç konvoyu oluştu.

Aktuluk Hattı Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Serdar Gelmez, her gün kendilerine en az 80 ile 300 lira arasında trafik cezaları kesildiğini söyledi. Gelmez, "İlk başlarda 7-8 arkadaşımıza trafik cezası yazıldı. Biz bunu rutin bir trafik kontrolü olarak algıladık. Ama baktık son günlerde her gün, en az 8-10 arkadaşımıza ceza yazılmaya başlandı. Biz de bunun rutin trafik kontrolü olmadığını anladık. İlk başta 80 lira ceza kesiyorlardı, şimdi 300 liraya kadar ceza kesmeye başladılar. Günlük kazandığımız 70-80 lira ve günlük 80 ya da 300 lira ceza yiyoruz. Bu uygulama dünyanın neresinde var?" dedi.

Tunceli Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Ali Ekinci de, minibüslere kesilen cezalar nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını ve bazı arkadaşlarının sınavı kaçırdıklarını belirterek, "Burada minibüsçü arkadaşların bir suçu yok. Bu durumu biz onlara yaşatıyoruz. Arkadaşlarımız araç sayısı yetersiz olduğundan, okula gitmek için ayakta biniyorlar ve sınavlarına ve derslerine yetişmek istiyorlar" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tunceli Üniversitesi Elazığ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta yollar kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda alternatif yol güzergahları neler? 1 Mayıs Çarşamba hangi yollar açık? Lila Kağıt halka arz hangi bankalarda var, kaç lot dağıtacak? Lila Kağıt Halka arz fiyatı ne kadar? 2024 Simit Fiyatları: İstanbul ve Ankara'da Simit Ne Kadar? Nihal Candan tekrar cezaevine girecek mi? Nihal Candan yeniden içeri mi giriyor? Sedef Şahin kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sedef Şahin kaç yaşında, nereli? Sedef Şahin biyografisi! 1 Mayıs'ta borsalar kapalı mı? #128176 1 Mayıs'ta borsada işlem yapılıyor mu? 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: İşçi ve Emekçiler Bayramı anlamlı, uzun-kısa mesajlar! 1 Mayıs'ta EGO ücretsiz mi, otobüsler bedava mı? Ankara'da 1 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler?
500

Yorumlar (12)

ZAZAmobilWeb@haberler.com:

ALIŞMISIZ HERŞEYİN KAÇAGINA TABİ YOL KAPADIRSIZ.BIRAKMAZSIZDA DOGRU DÜRÜST Bİ YATIRIM GELİP MEMLEKET KALKINSIN İŞ MAKİNASI YAKANLARIN,ALİ BOGAZI,KUTU DERESİ GİBİ YERLERDEN GEÇENLERİN TRAFİGİNİ DE AÇIK TUTARSIZ...

0
26
yanıtYanıtla
CAN DERSİMLİmobilWeb@haberler.com:

Haksiz ceza varsa verin mahkemeye paranizi geri alin. Birde o kara renault megana cok dikkat edin. Ama bizim millette cok artis arac kullaniyor. Trafik magandasi kural tanimayan alkol alip yaris yapanlarinda canina okusunlar.

17
0
yanıtYanıtla
teniyamobilWeb@haberler.com:

Bedavadan hat sahibi oldunuz

1
12
yanıtYanıtla
teniyamobilWeb@haberler.com:

Bu adamlar universiteye hat aldi bunlar nerredeyse elaziga bile yolcu gotrecekler.ac gozluler ceza mustihaktir bunlara.

1
6
yanıtYanıtla
Hasan:

Eğer sürücüler araya yolcu aldı diye ceza kesildiyse polis suçludur. . Ya bu ülkenin neresinde dolmuş araya yolcu almıyor. . Hem de tıka basa . . . Yine söylüyorum başka neden yoksa sırf araya alınan yolcu yüzünden ceza kesiliyorsa çok yanlış. . Demek ki polis orada başka yasa uyguluyor. .

7
0
yanıtYanıtla
canmobilWeb@haberler.com:

Kültür merkezinin orada minibüs ışık ihlali yaptı polis ceza yazdı yazmasın mi polis banada ceza yazdı kusurlu isen cezaya razı olacaksın münibüs kaza yapsa polis kontrol noktasında işlem yapmasa bu sefer eylem yapılır neden kanun uygulanmıyor diye

1
4
yanıtYanıtla
Erdem:

Bu ülkenin her tarafında bütün minibüsler istediği kadar yolcu alır. . Ya ben Batı da yaşıyorum , minibüsler ağzına kadar dolu ve nefes alamıyorum. . O polislere sormak lazım bu ayrım sadece Tunceli de mi var?. . Tunceli ye haksızlık yapıyor polis beyler!. . .

4
0
yanıtYanıtla
devranitimobilWeb@haberler.com:

Demirtasa laf yok

1
0
yanıtYanıtla
osmanmobilWeb@haberler.com:

Oylar hdp ye secimlerden sonra kilictriglunu temizlikci yaparlar

1
0
yanıtYanıtla
Anketçi:

Hdp ye verilen her oy akp ye verilmiş demektir. . Bir anket araştırmasında çalışıyorum her gün anket yapıyoruz. . hdp kesinlikle barajı geçemiyor. . Peki neden?. . Başta hdp nin pkk ile ilişkisi. . pkk nın silahı bırakmaması ve şiddetten vaz geçmemesi. . Muhfazakar kürtlerin doğrudan akp ye oy vermesi. . Üstelik kürt nüfusunun yoğun olduğu illerde bile akp önde görünüyor. . Sürpriz sonuç olarak Elazığ ve Urfa dan chp kesin milletvekili çıkarıyor. . Tunceli de chp 2 milletvekili çkarıyor. . Zaten hdp barajı asla geçemiyor

0
1
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title