Haberler

Tunceli'de Kadınlar Günü Kutlaması

Tunceli'de, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikle kutlandı.

Tunceli'de, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikle kutlandı. Etkinlikte konuşan HDP Grup Başkan Vekili Çağlar Demirel, AK Parti hükümetini eleştirerek, "38'lerde Dersim direnişine soykırımla cevap veren egemenler ve bugün de AKP hükümet, Cizre'de, Nusaybin'de, Sur'da katliamlarla, vahşetlerle tarihe kendi isimlerini yazdılar" dedi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Tunceli'de kadın platformunun düzenlediği yürüyüş ve etkinlikle kutlandı. Etkinliğe, HDP Grup Başkan Vekili Çağlar Demirel, Tunceli Belediyesi Eş Başkanı Nurhayat Altun, birçok siyasi parti ve sivil toplum kuruluşunun kadın temsilcileri ile birlikte yaklaşık 500 kadın katıldı. Sat 13.30'da Sanat Sokağı'nda toplanan kadınlar pankart, dövizler ve slogan eşliğinde yürüyüşe geçti. Okullar caddesinden, Cumhuriyet Meydanı'na yürüyen kadınlar, burada yeraltı çarşısı üzerinde toplandı.Kadınlar bir süre halay çektinten sonra konuşmalara geçildi.

'TARİH NE KADAR DA BİRBİRİNE BENZİYOR'

Tunceli Belediyesi Eş Başkanı Nurhayat Altun'un yaptığı kısa konuşmanın ardından konuşan HDP Grup Başkan Vekili Çağlar Demirel, AK Parti hükümetini eleştirerek, bölgede yaşanan olaylara dikkat çekti. Demirel şunları söyledi:

"Bu mücadele kadınların, Sakine Cansız'ların ve geçmiş yıllardan, tarihten bugünlere kadar vermiş olduğu mücadele ile kazanıldı. Ne kadar da tarih birbirine benziyor. 1938'lerdeki direnişle bugün Cizre'de yazılan tarih birbirine çok benziyor. 38'ler Dersim direnişine, soykırımla cevap veren egemenler, bugün de AKP hükümeti Cizre'de, Nusaybin'de, Sur'da katliamlarla, vahşetlerle tarihe kendi isimlerini yazdılar."

HDP'li Çağlar Demirel'den sonra sivil toplum kuruluşu ve bazı siyasi parti temsilcileri de kısa birer konuşma yaptı. Konuşmalardan sonra kadınlar, olaysız dağıldı.

- Tunceli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çağlar Demirel AK Parti Tunceli Politika Haberler

500

Yorumlar (1)

kadınlar günü bahane..:

kadınlardan hiç sözedilmedi pkk propagandası yapıldı. . kimsede katılmamış. . halk bıktı zaten bu nutuklardan. . git Elazığ da yapsana o konuşmayı çağlar demirel. . Tuncelide konuşsan ne olur ki. . meydan boş atarsın. . git Erzuruma git göreyim seni. .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title