Haberler

Tuncay Özkan "Özgürlüğümüzün Kanadı Kırık"

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 6. Kocaeli Kitap Fuarı'nın son gününde Tuncay Özkan cezaevinde yazdığı "Ötekiler" adlı kitabını okurları için imzaladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 6. Kocaeli Kitap Fuarı'nın son gününde Tuncay Özkan cezaevinde yazdığı "Ötekiler" adlı kitabını okurları için imzaladı. Özkan "Özgürlüğümüzün kanadı kırık. Balyoz davasında hüküm giyen arkadaşlarımız serbest kalmadıkça o kanadımız iyileşmeyecek." dedi. Uluslararası Fuar Merkezi'nde 6. Kocaeli Kitap Fuarı bugün sona erdi. Gazeteci Yazar Tuncay Özkan kitap fuarında okurlarıyla buluşarak kitaplarını imzaladı. Ayrıca Tuncay Özkan, Balyoz tutuklusu eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek'in cezaevinde yazdığı 'Balyoz'a Bak' ve 'Sözde Darbe Günlükleri' adlı kitaplarının imza gününe katılan Sevil Örnek'in bulunduğu kitap standını ziyaret etti.

'BALYOZ TUTUKLULARI İÇİN ACİLEN ÖZGÜRLÜK'

Balyoz davası hükümlüleri için acilen özgürlük istediğini söyleyen Tuncay Özkan konuşmasına söyle devam etti:

"Özgürlüğümüzün kanadı kırık. Balyoz davasında hüküm giyen ar kadaşlarımız serbest kalmadıkça o kanadımız iyileşmeyecek. Suçsuzluğun bu denli ağır cezalara çarptırıldığı ve adaletin yerle bir edildiği başka bir hukuk ve başka bir ülke yoktur. Bu yüzden balyoz davası hükümlülerine acilen özgürlük istiyoruz. Gerçeği tek ses duymak istiyorlar. Öyle birşey yok. Bakın burada darbe günlüğü denilen şeyin gerçeği ile burada tanışabilirsiniz. Bu kitapları okuyan herkes Türkiye'de gerçekle yüzyüze gelmiştir. Türkiye'de herkezi gerçeğe öğrenmeye davet ediyorum. Bunların içersinde hem büyük bedel ödeme var. Hem de çok büyük emekler var. Ben Türkiye'de herkezin bu kitaplara büyük ilgi göstermesini ve okumasını istiyorum. Belgelerle dava dosyalarına girmiş evraklardan oluşuyor. Davaları uzaklara kaçırarak insanlardan uzaklaştırarak, sesini çıkartmak isteyen insanların da sesini bastırarak gerçekten kaçırıyorlar. Gerçekten ne kadar kaçarsanız kaçın. Gerçek güneş gibidir. Birgün mutlaka yüzyüze gelmek zorunda kalırsınız. " diye konuştu. SEVİL ÖRNEK 'NE KADAR ADALETSİZ BİR ÜLKEDE YAŞADIĞIMIZI GÖRDÜK'

Balyoz tutuklusu eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek'in cezaevinde yazdığı 'Balyoz'a Bak' ve 'Sözde Darbe Günlükleri' adlı kitaplarının imza gününe katılan Sevil Örnek'de eşinin yazdığı kitapları okurları için imzaladı. Eşinin kitaplarda tüm gerçekleri yazmaya çalıştığını söyleyen Sevil Örnek, "

Umarım herkez okur ve öğrenir diye düşünüyorum. Kitaplarında bütün gerçekleri yazmaya çalıştı. Adaletsizlik yaşadığımızı 2 sene boyunca mahkemelerde bizlerde yaşadık ve gördük. Bunların hepsini delillerle birlikte 'Cambazı bırak, balyoza bak' kitabında tüm açıklığıyla var. Ayrıca darbe günlüklerini de 'Sözde Darbe Günlükleri' kitabında ifade etti. Tüm soruların hepsinin cevabının bulunduğu ve hepsinin açıklandığı kitaplar. Anlatmakla bitmez ve okumak gerektiğini düşünüyorum. İşallah gerçekler okunur ve öğrenilir diye düşünüyoruz. İçersinde resmi belgeler de bulunuyor. İnanılmaz bir haksızlık var. Nekadar adaletsiz bir ülkede yaşadığımızı gördük. Yaşadık ve yaşıyoruz. En kısa sürede özgürlüklerine kavuşmalarını istiyoruz. Bu kadar adaletsizliğin olduğunu düşünmek, yaşamak çok acı veriyor hepimize. 'Kumpas diyo, sahte diyo', 17 Aralıktan itibaren hiçbirşey yapılamiyor ve nasıl birşey anlamış değiliz ve anlamakta zorluk çekiyoruz. İşallah en kısa zamanda özgürlüklerine kavuşurlar diye umut ediyoruz bütün aileler. " dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tuncay Özkan Özden Örnek Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title