Haberler

Tuğgeneral Akkaya, Saniyelerle Kurtulmuş

Güncelleme:

Tunceli'de 6 askerin şehit olduğu saldırıda asıl hedefin Tunceli'deki 4'üncü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Akkaya olduğu öne sürüldü.

Tunceli'de PKK'lıların tahrip gücü çok yüksek bomba tuzakladığı aracı askeri araçların geçişi sırasında patlamasıyla 6 askerin şehit olduğu, 1 sivil kadının da hayatını kaybettiği saldırıda asıl hedefin Tunceli'deki 4'üncü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Akkaya olduğu öne sürüldü. Tuğgeneral Akkaya'nın makam aracıyla patlamadan saniyeler önce aynı yerden geçiş yaptığı ve yara almadan kurtulduğu belirtildi.

Tunceli kent merkezine 3 kilometre uzaklıkta Tunceli- Elazığ karayolu üzerindeki Atatürk Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde PKK'lıların karayolu kenarına tuzakladıkları bombalı aracı, askeri araçların geçişi sırasında patlatmasıyla 6 asker şehit oldu, 1 sivil kadın da yaşamını yitirdi.

ÖNCE ARAÇ GASP ETTİLER

PKK'lıların, saldırıyı gerçekleştirmek için dün öğle saatlerinde Tunceli-Hozat karayolunun 25'inci kilometresinde 'Doblo' marka hafif ticari aracı gasp ederken, içindeki 2 kişiyi güvenlik güçlerine bilgi vermelerini engellemek için kaçırdığı belirlendi. PKK'lılar gasp ettikleri araca tahrip gücü çok yüksek patlayıcı yerleştirdikten sonra Atatürk Mahallesi Kanoğlu Mevkii Yeni Hastane Kavşağı'nda duble yol çalışmalarının sürdüğü yolun kenarına park etti. Yol çalışması nedeniyle çift taraflı kullanılan yol kenarında konulan bomba yüklü araç saat 18.05 sıralarında askeri araçların geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirildi.

PATLAMANIN 50 METRE UZAĞINDAKİ KADIN DA ÖLDÜ

Patlamanın şiddeti ile Tunceli 4'üncü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Akkaya'nın koruma aracı olarak kullanılan Land Rover marka cip ile içinde askerlerin bulunduğu sivil plakalı minibüs hedef aldı. Patlamanın şiddetiyle koruma cipi yolun karşı tarafında fırlayarak yanmaya başladı. Koruma aracında bulunan uzman çavuşlar Cuma Karadavut ve Ahmet Oğul ile er Ramiz Demir, servis aracında bulunan Fatih Küçükterzi, Kadir Dadaş, Mümin Koca adlı erler şehit oldu.

Patlama sırasında eşi Ali Acar ile olay yerinden yaklaşık 50 metre uzaklıkta yürüyen Fadime Acar şarapnel parçası ile olay yerinde yaşamını yitirdi. Patlamada yaralanan Ali Acar, ilk tedavisi Tunceli Devlet Hastanesi'nde yapıldıktan sonra Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavisi süren Acar'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

TUGAY KOMUTANI SANİYELERLE PATLAMADAN KURTULDU

PKK'lıların bomba tuzakladığı araçta hedeflerinin Tunceli 4'üncü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Akkaya olduğu belirtildi. Tuğgeneral Akkaya'nın makam aracı ile patlamadan saniyeler önce geçiş yaptığı ve saldırıdan yara almadan kurtulduğu ifade edildi. Resmi makamlar açıklama yapmazken, flamalı makam aracının patlamada yanan ve hedef olan askeri servis aracı ve koruma aracının hemen önünde seyrettiği ve şiddeti patlamadan tesadüfen saniyelerle kurtulduğu belirtildi.

HAFTA SONUNDAKİ SALDIRIDAN KURTULMUŞTU

Tuğgeneral Akkaya'nın 4'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan Atatürk Mahallesi'nde bulunan Jandarma Bölge Komutanlığı'na gittiği belirtildi. Tuğgeneral Akkaya'nın koruma aracı olarak kullandığı Lond Rover'in patlama sırasında korumalarının bulunmadığı, 2 uzman çavuşun hafta sonu Şehit Mehmet Jandarma Karakolu'na düzenlenen saldırıda yaralanan er Ramiz Demir'in olduğu ortaya çıktı. Tuğgeneral Akkaya'nın bu askeri kendi koruma aracı ile hastaneye götürüp kontrolünün yapılmasını istediği bildirildi. İstihbarat birimleri saldırıda hedefin Tuğgeneral Akkaya, olduğunu ancak saldırıda esnasında aracının saniyelerle patlamadan kurtulduğunu söyledi.

PKK'lıların bomba tuzaklamak için gasp ettiği araçta bulunan 2 kişiyi dün saldırıdan sonra Çiçekili Köyü yakınlarında serbest bıraktğı; bunların polisteki sorgularının sürdüğü belirtildi.

Dünkü saldırı ardından bu sabah saatlerinde güvenlik güçleri olay yerinde bir kez daha inceleme yaparken bazı araç parçalarını topladı. Patlamanın şiddetini gösteren fotoğraflar söze gerek bıraktırmadı. Aracın çelik jantlarının patlamanın şiddeti ile parçalanıp 200 metre uzaklığa kadar fırladığı görüldü. Yine patlatılan aracın bazı demir aksanlarının patlamadan 30 metre uzaklıkta bulunan TOKİ konutlarının çelik tabelasını parçalayarak yapıştığı ve adeta vida ile monte edilmiş gibi olduğu görüldü. Patlayıcı yüklü aracın patlamasının şiddeti ile aracın bazı parçaları da 300 metre uzaklıktaki trafo merkezine kadar geldiği görüldü.

ÖLEN KADININ CENAZESİ MALATYA'DA

Saldırı sırasında patlama noktasına yaklaşık 50 metre uzakta eşi ile yürüyüş yaptığı sırada şarapnel parçalarının isabet etmesi sonucu ölen 7 çocuk annesi 55 yaşındaki Fadime Acar'ın cenazesi otopsi için Malatya Adlı Tıp Kurumu'na götürüldü. Babaları Ali Acar'ın de hastanede tedavisi sürerken, ailenin evinde feryat sesleri yükseldi. Acar'ın kızı Evrim Kıt, "Artık insanlar ölmesin' diyoruz. Her gün insanlar ölüyor. Yeter artık. Benim annem artık geri dönmeyecek" dedi. Acar'ın cenazesi otopsinin ardından karayoluyla Malatya'dan Tunceli'ye gönderildi.

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı, saldırıyla ilgili soruşturma başlattı. Saldırının ardından polis, düzenlediği şüpheli 4 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltıların artabileceği belirtildi.

KİRPİ'LERLE SEVK

Tunceli'de güvenlik güçleri saldırıyı gerçekleştiren PKK'lıları etkisiz hale getirmek için dün başlattığı operasyonlar bugün kapsamlı sürdürüldü. Saldırıyı gerçekştiren grubun merkeze bağlı Çiçekli ile Geyiksuyu Köyü kırsalında barındıkları tespit edildi. Bölgeye Sikorsky helikopterlerle Jandarma Özel Harekat timleri indirilirken, karadan da patlayıcılara karşı Kirpi adı verilen araçla asker sevk edildi.

FA,FD,SS(GG/İD) - Tunceli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Metin Akkaya Malatya Elazığ Politika Güncel Haberler

title