Haberler

Tugay Komutanı Saniyelerle Kurtuldu

Güncelleme:

Tunceli'deki PKK saldırısında, Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Akkaya'nın son anda kurtulduğu ortaya çıktı.

Tunceli'de dünkü saldırıda 4'ncü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Akkaya'nın içinde bulunduğu makam aracının geçtikten sonra bombanın patladığı komutanın saniyelerle saldırıdan yara almadan kurtulduğu ortaya çıktı.

Saldırının Tuğgeneral Metin Akkaya'nın makam aracının geçişinden saniyeler sonra meydana gelmesi Akkaya'nın ölümden kurtulmasına neden olurken, koruma aracında bulunan 6 asker şehit oldu.

Saldırı sonrasında yapılan çalışmalarda olayla ilgili oldukları düşünülen 4 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslarla ilgili soruşturma devam ederken, olaydan sonra Tunceli Tugay Komutanlığı'na bağlı birlikler Geyiksuyu ve Çiçekli kırsal alanında hava destekli operasyon başlattı. Bölgede operasyonların devam ettiği bildirildi.

PKK ASKERİ ARACA SALDIRDI: 7 ŞEHİT

PKK dün akşam saatlerinde Tunceli'de askeri araca uzaktan kumandalı bombayla saldırdı: Saldırı sonrasında 6 asker ve bir sivil hayatını kaybetti.

Saldırı, Tunceli kent merkezine yaklaşık 3 kilometre mesafedeki Atatürk Mahallesi'nde saat 18.00 sıralarında meydana geldi. Zırhlı bir askeri aracın güvenliğini sağladığı askeri personel taşıyan sivil plakalı minibüsün geçişi sırasında PKK'lılar, karayoluna daha önceden yerleştirdikleri, tahrip gücü çok yüksek bombayı uzaktan kumanda ile patlattı.

GENİŞ ÇAPLI OPERASYON BAŞLATILDI

Saldırının ardından kaçan teröristlerin yakalanması için geniş kapsamlı operasyon başlatıldığı belirtildi.

Saldırının ardından karadan başlatılan operasyona havadan da helikopterlerin destek verdiği bildirildi. Operasyon kapsamında Tunceli merkeze yakın dağlık ve ormanlık alanda iki farklı noktada tespit edilen teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgeye çok sayıda özel eğitimli askerlerin sevk edildiği açıklandı. Terörist gruplarının tespit edildiği bölgelerin havadan helikopterler tarafından bombalandığı ve karadan da çemberin daraltılarak operasyonun sürdüğü kaydedildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Metin Akkaya Tunceli Güncel Haberler

title