Haberler

Tüfenkci: "Hangi Yolları, Köprüleri Yaptıklarını Sormak Lazım"

Güncelleme:

Malatya'da toplu taşıma şoförlerini ziyaret eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yapılan eserlere 'beton yığını' diyen ve bunları küçümseyen bir anlayış olduğunu söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Yapılan eserlere 'beton yığını' diyen bir zihniyet var. Bunları küçümseyen bir anlayış var. Oysa kendi iktidarları döneminde hangi yolları, köprüleri yaptıklarını, hangi tünelleri açtıklarını sormak lazım." dedi.

Tüfenkci, sabah erken saatlerde Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Toplu Taşıma Hizmetleri AŞ (MOTAŞ) otobüs garajına giderek, ilk vardiyaya çıkacak sürücülerle kahvaltı yaptı, sorun ve önerilerini dinledi.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Tüfenkci, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında MOTAŞ'ın otobüslerle milli iradeye sahip çıkma adına milleti meydanlara taşıdığını hatırlattı.

Tüfenkci, 15 Temmuz'da ilk defa ülkenin sivil direniş gösterdiğini ve bunda başarılı olduğunu kaydederek, Türkiye'nin "Yenikapı ruhuyla" yeni bir yola girdiğini söyledi.

Milletin de desteğiyle 16 Nisan'da ülkenin yeni bir yola girdiğini vurgulayan Tüfenkci, şöyle konuştu:

"24 Haziran'da cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin uygulamasını kimler yapacak, kararını sizler vereceksiniz. 16 yıllık bilgi birikimi ve tecrübesi olan, yollarla, köprülerle, havalimanlarıyla, üniversitelerle, hastanelerle yaptıkları ortada olan bir lidere mi, yoksa iş başına geldiklerinde Kanal İstanbul, yerli otomobil projesi de dahil olmak üzere 'Bunları durduracağız, bunlar boş' diyen, vizyon sahibi olmayan liderlere mi işi teslim edeceğiz, 24 Haziran'da buna karar vereceğiz."

"Yolların kalitesini en iyi sürücüler bilir"

Bakan Tüfenkci, yolların kalitesini, köprülerin ne anlam ifade ettiğini en iyi sürücülerin bildiğini söyledi.

Yapılan eserlere 'beton yığını' diyen bir zihniyetin olduğunu dile getiren Tüfenkci, "Bunları küçümseyen bir anlayış var. Oysa kendi iktidarları döneminde hangi yolları, köprüleri yaptıklarını, hangi tünelleri açtıklarını sormak lazım." ifadelerini kullandı.

Tüfenkci daha sonra Malatya Sebze ve Meyve Hali'ndeki esnafı ziyaret etti ve ikram edilen meyvelerden tattı.

Bakan Tüfenkci'ye, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar da eşlik etti.

Kaynak: AA / Güncel

Bülent Tüfenkci Malatya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title