Haberler

TÜBA-GEBİP Yıllık Değerlendirme Toplantısı Sona Erdi

Güncelleme:

Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanlarını Ödüllendirme Programı'nın Değerlendirme Toplantısı 30 Kasım 2013'te tüm gün boyunca devam etti.

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA)'nın düzenlediği Necmettin Erbakan Üniversitesinin ev sahipliğinde Dedeman Otel'de gerçekleşen Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanlarını Ödüllendirme Programı'nın Değerlendirme Toplantısı 30 Kasım 2013'te tüm gün boyunca devam etti. Toplantıya TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker , Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, İl dışından akademisyen ve bilim insanları katıldı. Program 1 Aralık Pazar günü yapılan ziyaretlerle son buldu.

Değerlendirme Toplantısı 4 farklı alanda ,4 farklı salonda ve aynı anda yapıldı. Toplantıda Fen Bilimleri, Sağlık ve Yaşam Bilimleri, Mühendislik Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında değerlendirilmeler gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker Sağlık ve Yaşam Bilimleri alanında, Rektör Yardımcısı Mehmet Emin Aydın ise Mühendislik Bilimleri alanında yapılan değerlendirme toplantısında danışman olarak yer aldı.

Sağlık ve Yaşam Bilimleri alanında danışman olarak konuşan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker: "Karşılıklı bilgi paylaşımı olmadan kendi alanında ilerlemesiyle ortaya çıkan bilginin yanıltıcı olma riski çok yüksek ve zaman kaybıdır. Mutlaka karşılıklı bilgi paylaşımı şart. Karşılıklı bilgi analizi ile tartışmamız gerekir. Literatürü yok sayarak ilerleyemeyiz. Bu konularda çalışılmış olan bilgiler içerisinde bize zaman kazandıracak detaylı kesin bilgiler var. Burada literatürün altında eziliyoruz aslında. Bunları ayrıştırmalı ve işimize yarayanı temin edebilmeliyiz. Bu her bilim dalı için geçerli. Türkiye'de herkes bireysel çalışıyor, kendi başına bir şeyler yapmaya çalışıyor ve sonuçta bir yerde tıkanıyor. Nasıl farklı ülkelerle birlikte çalışıyorsak aynı kurumlar içerisinde de benzer bir çalışma ortamı sağlayabiliriz." açıklamalarında bulundu.
Cumartesi günü yapılan TÜBA-GEBİP Değerlendirme Toplantıları ve kapanışın ardından TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve diğer katılımcılar Mevlana Kültür Merkezi'nde sema gösterisi izledi.

Programın son günü 1 Aralık 2013'te katılımcılarla birlikte; Çumra Torku Tesisleri, Çatalhöyük Antik Kenti, Mevlana Müzesi, Karatay Medresesi, Alaaddin Camii ve Saray Kalıntısı, İnceminare Müzesi ziyaretleri yapıldı. Ziyaretlerin ardından TÜBA yetkili ve misafirleriyle Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker'in ev sahipliğinde Sille Kültür evinde yemek yendi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Emin Aydın Muzaffer Şeker Ahmet Cevat Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title