Haberler

Ttnet "Tivibu Çarşı" ile Televizyon Üzerinden E Ticaret Dönemi Başlattı

TTNET Genel Müdürü Kaya: "TTNET, dünyada bir ilki gerçekleştiriyor, biz e ticareti televizyona taşıyacağız, iş ortağımız MasterCard dünyaya yayacak" "Tivibu ev kullanıcıları, yakın zamand...

TTNET, "Tivibu Çarşı" ile televizyon üzerinden e-ticaret dönemi başlattı.

Tivibu ev kullanıcılarının artık televizyon ekranı üzerinden Tivibu kumandasını kullanarak alışverişlerini yapabileceği "Tivibu Çarşı"nın tanıtımı, TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya ile uygulamanın iş ortakları MasterCard Güneydoğu Avrupa Genel Müdürü Mete Güney ve Cardtek Group Genel Müdürü Murat Göksenin Güzel ev sahipliğinde düzenlenen toplantıyla yapıldı.

Uygulamaya ilişkin bilgiler veren Kaya, TTNET 360 vizyonu ile dijital ekosistemi büyütmeye ve hayatı kolaylaştıracak çözümler sunmaya odaklandıklarını hatırlatarak, "Yeni dijital yol haritamızı oluştururken global ve yerel iş ortaklarımıza çağrıda bulunmuştuk. Bu yıl içerisinde e-ticaret, dijital ödeme sistemleri gibi alanlarda önemli teknolojik yenilikleri ve çözümleri kullanıcılarımızın hizmetine sunduk" dedi.

"Tivibu Çarşı" uygulamasının, dijital inovasyon temelli yeni vizyonlarının en önemli adımlarından biri olacağına işaret eden Kaya, şunları söyledi:

"İş ortaklarımız MasterCard ve Cardtek Group şirketlerinden CordisNetwork ile hayata geçirdiğimiz Tivibu Çarşı uygulaması, e-ticaret alanına da yeni bir boyut kazandıracak. Bu uygulama sayesinde Tivibu kumandasıyla, Tivibu ev üzerinden artık alışveriş yapabileceğiz. Dijital çarşımızı büyütmek ve geliştirmek için buradan farklı sektörlerdeki tüm markalara, yayıncılara, dizi, film ve program yapımcılarına çağrıda bulunuyoruz. Yerel markalar Tivibu Çarşı'da mağaza açarak sadece hizmet verdikleri bölgede ürünlerini ilgili hedef kitleye tanıtıp reklam maliyetlerini azaltabilecekler. Tivibu platformunun şimdiye dek Türkiye'de bir çok ilki gerçekleştirdi. Yeni dijital çözümler ve teknolojiler geliştirmeyi sürdüreceğiz."

Kaya, Tivibu Çarşı uygulamasının dünyada bir ilk olduğunun altını çizerek, "Biz e-ticareti televizyona taşıyacağız, iş ortağımız MasterCard dünyaya yayacak" dedi.

"Uygulamayı Mastercard'ın faaliyet gösterdiği diğer ülkelerde de yaygınlaştırmayı hedefliyoruz"

MasterCard Güneydoğu Avrupa Genel Müdürü Güney de, MasterCard İstanbul ofisi olarak, hızlı büyüyen pazarlar diye adlandırılan 10 ülkenin yönetiminden sorumlu olduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Bugüne kadar rekabetçi ve yeniliklere açık bir coğrafyada, hem Avrupa'ya hem de dünyaya referans teşkil edecek ödüllü uygulamalar geliştirdik ve kendi alanımızda ilklerin markası haline geldik. Şimdi dünyada bir ilki daha gerçekleştiriyoruz ve herhangi bir ağa bağlanabilen tüm cihazları ödeme sistemlerine entegre etme yolundaki kurumsal vizyonumuzu gerçekleştirmeye bir adım daha yaklaşıyoruz. Tivibu Çarşı dünyada bir ilk. Dünyada ilk kez internete bağlanabilen televizyonlar üzerinden uçtan uca açık, çevrim içi ve entegre bir alışveriş çözümü sunuyoruz. Bu uygulamayı Mastercard'ın faaliyet gösterdiği diğer ülkelerde de yaygınlaştırmayı hedefliyoruz."

Güney, Türkiye'de e-ticaretin her yıl ortalama yüzde 50 oranında büyüyen, önü çok açık bir alan olduğunu ifade ederek, "e-ticaretin ülkemizin 2023 hedeflerini yakalamasında önemli bir yere sahip olduğunu düşünüyoruz ve e-ticaretin gelişmesi adına çalışmalarımıza her platformda devam ediyoruz. İş ortaklarımızla gerçekleştirdiğimiz bu çalışma da, e-ticarete verdiğimiz önemin bir göstergesidir" diye konuştu.

"Tivibu Çarşı" uygulamasına teknik yazılım desteği sağlayan Cardtek Group Genel Müdürü Güzel ise, Tivibu Çarşı uygulaması sayesinde tüketicilerin hiçbir güvenlik sorunu olmadan televizyonlarından alışveriş yapma şansı elde edeceğine dikkati çekerek, "CordisNetwork mühendislerinin uzun süren çalışmaları sonucunda sorunsuz şekilde çalışan bir teknoloji altyapısı oluşturuldu. Bu da tüketicilerin güvenli, kolay ve üstelik de kısa sürede satın alma işlemini gerçekleştirmesini sağlayacak" bilgisini verdi.

-"Tivibu Çarşı" uygulaması

Toplantıda paylaşılan bilgilere göre Tivibu Ev kullanıcıları, Tivibu Çarşı içinde yer alan farklı markaların mağazalarını ziyaret edebilecek, kataloglardan ürün detaylarını inceleyebilecek. Kullanıcılar beğendikleri ürünleri MasterCard logolu tüm kredi kartları aracılığıyla güvenli bir şekilde satın alabilecek.

Kullanıcılar Tivibu Ev kumandalarında yer alan "interaktif" tuşuna basarak Tivibu Çarşı'ya ulaşabilecek. Kart bilgileriyle birlikte www.tivibucarsi.com üzerinden yalnızca bir kez kayıt oluşturmaları yeterli olacak.

İlk olarak Türkiye'nin alışveriş kanalı DShopping'in kapılarını açtığı ve yakında Teknosa ile Little Caesars Pizza'nın da yer alacağı Tivibu Çarşı'da, Türkiye'nin en büyük online alışveriş siteleri de yer almaya başlayacak.

Tivibu Çarşı uygulaması için geliştirilen altyapı ile birlikte Tivibu Ev kullanıcıları, yakın dönemde, alışveriş deneyimlerine bir yenisini daha ekleyecek. Tivibu Ev kullanıcıları, dizilerdeki ya da filmlerdeki oyuncuların beğendikleri elbiselerini ve aksesuarlarını, kumandalarının tek tuşu ile satın alabilecek.

Tivibu'nun markalara sunduğu inovatif reklamcılık uygulamasıyla Tivibu Çarşı'ya katılan markalar, ürünlerini hedefledikleri belli bir bölgede, etkili bir şekilde ilgili hedef kitleye duyurabilecekler.

Bu uygulama ile ayrıca yerel markalar, Tivibu Çarşı'da dükkan açarak ürünlerinin reklamını yapabilecek ve tüm ülkeye ürünlerini satabilme fırsatını yakalayacak. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Orkun Kaya Mastercard Ttnet Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title