Haberler

Ttnet, Kalkınma Odaklı Çalışmalarını Uluslararası Platforma Taşıyor

TTNET, 148 yıllık tecrübesiyle telekomünikasyon sektörünün en saygın kuruluşlarından olan Uluslararası Telekomünikasyon Birliği'nin Kalkınma Birimi'ne (ITU D) kabul edildi.

TTNET, 148 yıllık tecrübesiyle telekomünikasyon sektörünün en saygın kuruluşlarından olan Uluslararası Telekomünikasyon Birliği'nin Kalkınma Birimi'ne (ITU-D) kabul edildi.

TTNET'ten yapılan açıklamaya göre, TTNET, çalışmalarını uluslararası platforma taşımak üzere Birleşmiş Milletler kuruluşu olan Uluslararası Telekomünikasyon Birliği'nin (ITU) Kalkınma Birimi ITU-D'ye üye oldu.

Dünya genelinde telekomünikasyon sektörünün kalkınma odaklı çalışmalarını bir çatı altında toplayan ve daha etkili sonuçlar almak üzere ortak hedeflere odaklanan ITU-D'ye üyeliği ile TTNET, kalkınma odaklı sosyal sorumluluk projelerine yepyeni bir perspektif kazandıracak.

Farklı konu başlıkları altında çalışmalar yürüten ITU-D, özellikle dijital teknolojilerin avantajlarından yeterince yararlanamayan birey ve toplulukları "dijital kapsama" alanına dahil etmek üzere yaptığı çalışmaların yanı sıra bu çalışmalarla yerel toplulukları, engellileri, kadınları, gençleri ve çocukları dijital erişimin avantajlarıyla buluşturarak bilgi ve iletişim teknolojileriyle telekomünikasyon sektörü içerisinde işbirliği olanakları yaratıyor.

ITU-D üyeliğini değerlendiren TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya ise TTNET olarak, internetin sunduğu imkanlardan herkesin yararlanabilmesini sağlamak ve bilgiye erişimi sürdürülebilir hale getirebilmek üzere çalışmalar yürüttüğüne işaret ederek, "Bu faaliyetlerimizi Uluslararası Telekomünikasyon Birliği gibi saygın bir kuruluş işbirliği içinde yürütmemiz, hem çalışmalarımızı uluslararası platforma taşımak hem de uluslararası deneyimi Türkiye'ye aktararak sektörümüzün kalkınmaya desteğini artırmak açısından büyük önem taşıyor" dedi.

Uluslararası Telekomünikasyon Birliği'nin Kalkınma birimi ITU-D, çalışmalarını üye şirket ve kuruluşların katılımıyla oluşturulan çalışma grupları ile yürütüyor. TTNET, kalkınma odaklı sosyal sorumluluk projeleri ile bu gruplarda etkin bir şekilde rol alacak. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Ttnet Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title