Haberler

Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Selimiye Konuşmaları Programında Gazze Konulu Söyleşi Gerçekleştirildi

Güncelleme:

Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Selimiye Konuşmaları programı kapsamında 'Kendini Bilmek Gazze'yi Anlamak' konulu söyleşi düzenlendi. İsrail'in masum insanları katletmeye devam ettiği vurgulandı ve dünyanın yaşananlara tepki göstermesi gerektiği belirtildi.

Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Selimiye Konuşmaları programı kapsamında "Kendini Bilmek Gazze'yi Anlamak" konulu söyleşisi gerçekleştirildi.

İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammet Altaytaş, Millet Kıraathanesi'nde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, İsrail'in masum insanları katletmeye devam ettiğini söyledi.

Gazze'de evlerin, camilerin, şehirlerin bombalandığını belirten Altaytaş, dünyanın yaşananlara "dur" demesi gerektiğini dile getirdi.

Çevirmen Ayçin Kantoğlu da 7 Ekim'den bu yana Filistinlilerin durmaksızın süregelen mezalimle karşı karşıya kaldığını belirtti.

Dünyanın yaşananlara tepki göstermesi gerektiğini anlatan Kantoğlu, şunları kaydetti:

"Zalimler dünyada ilk defa mazlum kıymıyor. Bu ilk değil hatta dünyanın başka yerlerinde başka mezalimler de Uygur Türklerinde olduğu gibi maalesef devam ediyor. Filistin'de herhalde dünya tarihinde görülmemiş bir şeyle karşı karşıya olduğumuzun hakkını teslim etmek gerekir. Bunca savaşa ve bunca zulme rağmen herhalde böyle bir örgütlü güç bu şekilde çocukları hiç hedef almamıştı. Planlayarak, tasarlayarak, 'dur yahu ne yapıyorsun, onlar çocuk ve düşman bilmez, onlar terörist değildir, onlar sivil ve silahsızdır' denmesine rağmen bu örgütlü kötülük devam ediyor. Karşı karşıya olunduğumuz felaket budur."

Programa Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Engin Öztürk, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Trakya Üniversitesi İsrail Masum Gazze Savaş ve Çatışma İnsan Hakları Dış Politika Eğitim Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title