Haberler

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, depremlerin afet yönetimi önemini vurguladı

Güncelleme:

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, depremlerin devlet ve toplumu afetler konusunda hazırlıklı olma gerekliliğini bir kez daha vurguladı. Yıldırım, düzenlenen panelde depremin etkilerinin gelecek yıllarda daha çok hissedileceğini belirtti ve afet yönetimi konusunda sürekli yenilenme ve gelişme gerektiğini vurguladı.

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, yıkıcı depremlerin, devlet ve toplumu afetler konusunda her an hazırlıklı olunması gerçeğiyle bir kez daha yüz yüze getirdiğini söyledi.

Yıldırım, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Prof. Dr. Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "6 Şubat: Neler Öğrendik" konulu panelde, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlere rahmet diledi.

Depremin psikolojik, sosyolojik ve ekonomik boyutlu etkisinin gelecek yıllarda toplumda daha çok hissedileceğini belirten Yıldırım, "Bu yıkıcı depremler bizleri devlet ve toplum olarak afetler konusunda her an hazırlıklı olmamız gerçeğiyle bir kez daha yüz yüze getirmiştir. 11 ilimizde ağır yıkıma, on binlerce vatandaşımızın kaybına neden olan depremler, afet yönetiminin önemini bir kere daha ortaya koymuş oldu." dedi.

Yıldırım, muhtemel afetler konusunda sürekli bir teyakkuz halinde olunması gerektiğinin önemine dikkati çekerek, haberleşmeden ulaşıma, arama kurtarma faaliyetlerinden diğer işlerin koordinasyonuna kadar afet yönetimi konusunda sürekli yenilenmek ve gelişmek gerektiğini vurguladı.

Panelin önemine de işaret eden Yıldırım, "Panel genel olarak afetler, özel olarak depremler konusunda çok önemli tespit ve çözüm önerilerini bizlere sunacaktır. Bu tespit ve çözüm önerileri inanıyorum ki bizlere afet yönetimi konusunda rehber olacak, ışık tutacaktır. " diye konuştu.

Panelin organizasyonunda emeği geçenlere teşekkür eden Yıldırım, katılımcıların Miraç Kandili'ni de kutlayarak sözlerini tamamladı.

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı ise bir daha böyle afetler yaşanmaması temennisinde bulundu.

Depremde bir babanın beton yığınları arasında vefat eden kızının elini tuttuğu anları unutamadığını dile getiren Çuvalcı, şunları kaydetti:

"Depremden 11 ilde, 14 milyon kişi etkilendi. 35 bin bina yıkıldı, 300 bin bina da ağır hasarlı. Maddi yıkımdan önce insan kaybı çok önemli. 53 bin şehidimiz var, az değil. Bizim de 7 öğrencimiz rahmetli oldu, 20 yaşında gençler. Biri hatta Suriyeli, yabancı öğrencimizdi. Allah rahmet etsin, mekanları cennet olsun. Yakınlarına sabırlar diliyorum."

KTÜ Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Dilek Beyazlı'nın yönettiği panelde, AFAD İl Müdürü Ömer Kıratlı, KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Adanur, KTÜ Mimarlık Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Ayhan Karadayı, KTÜ Jeofizik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Özgenç Akın ve şehir plancısı Berna Kara, sunum yaptı.

Katılımcılar, "Hatay-Antakya Koruma Amaçlı İmar Planı" proje sergisini de gezdi.

Kaynak: AA / Güncel

Aziz Yıldırım Aziz Yıldırım Trabzon Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title