Haberler

Trabzon'da 'Sessiz Çığlık' Eylemi Devam Ediyor

Trabzon'un Beşikdüzü İlçesi'nde, Balyoz davası hükümlülerinden Koramiral Deniz Cora, Kurmay Albay Mustafa Önsel, Jandarma Albay Engin Çırakoğlu ve Yarbay Yunus Nadi Erkut için geçen hafta başlatılan 'Sessiz Çığlık' protesto eylemi bugün bir kez...

Trabzon'un Beşikdüzü İlçesi'nde, Balyoz davası hükümlülerinden Koramiral Deniz Cora, Kurmay Albay Mustafa Önsel, Jandarma Albay Engin Çırakoğlu ve Yarbay Yunus Nadi Erkut için geçen hafta başlatılan 'Sessiz Çığlık' protesto eylemi bugün bir kez daha yapıldı. Eyleme CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu ile Bursa Milletvekili İlhan Demiröz de katılarak destek verdi.

İlçe merkezindeki Şehit Er Kahraman Dilli Parkı'nda toplanan yaklaşık 100 kişi, 'Ağaca yaslanma çürür, adama yaslanma ölür', 'Ben bir Türk'üm, dinim cinsim uludur, insan olan vatanının kuludur', 'Sahte CD'leri kim üretti?', 'Ordumuza, yurdumuza, Cumhuriyetimize sahip çıkıyoruz' ve 'PKK paçavrası ve katil Apo serbest, Atatürk ve Türk bayrağı yasak' yazılı dövizler taşıdı. Balyoz davasına hüküm giyen komutanların fotoğrafları ve Türk bayraklarının yer aldığı eyleme CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu ile CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz de katılarak destek verdi. Eylemdeki grup, 'Ne mutlu Türk'üm diyene' şeklinde slogan attı.

Grup adına konuşan emekli öğretmen İdris Cinel, eylemde siyaset olmadığını belirterek, "Buradaki eylem belli siyasi görüş ve grubun ortaya koyduğu eylem değildir. Bu eylem partiler üstü bir eylemdir. Vatanının birlik ve bütünlüğünün eylemidir. Vatan savunmasının eylemdir. Birlik ve bütünlüğümüzün bozulacağından, yurdumuzun işgal edileceğinden kaygı duyanların eylemidir" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki subayların sanık olduğunu hatırlatan Cinel şöyle konuştu:

"Suçlayıcı delillerin sahte olduğu ispat edilmesine rağmen, mahkeme subaylarımızın lehine olan delilleri kabul etmedi. Suçları kesinleşmiş olanlar tanık, Türk Silahlı Kuvvetleri subayları ise sanık oldu. Bu nasıl adalet? Eğer bu haksız ve hukuksuzluğun karşısında susarsak yarın bizim çocuğumuz da alınabilir. Susmamalıyız."

MİLLETVEKİLİ CD'LERİ YERE ATTI

Eylemde söz alan CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu da üzerinde, 'Sahte CD'leri kim üretti' yazısı bulunan CD'leri eline alarak bir açıklama yaptı. Canalioğlu, çözüm sürecindeki 'Akil Adamlar' heyetine yöresel şiveyle, 'Akilli insanlar' diyerek eleştiriler getirdi. Canalioğlu, açıklamasının sonunda elindeki CD'leri yere attı ve "Subaylarımız devlete karşı gelmekle suçlandı, bunun için CD'ler ürettiler. Bunları kim ürettiyse gelsin buradan alsın" dedi.

Açıklamanın ardından Hüseyin Avni Oğuzhan, Balyoz davasındaki tutuklu komutanlardan gelen mektupları okudu. Grup daha sonra dağıldı. - Trabzon / Beşikdüzü

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Deniz Cora Beşikdüzü Trabzon Politika Güncel Haberler

title