Haberler

Trabzon'da 'Sessiz Çığlık' Eylemi

Güncelleme:

Trabzon Beşikdüzü'nde, Balyoz davası için organize edilen 'Sessiz Çığlık' protesto eyleminin 4'üncüsü de gerçekleştirildi.

Trabzon'un Beşikdüzü İlçesi'nde, Balyoz davası hükümlülerinden Trabzonlu olan Koramiral Deniz Cora, Tümamiral Ahmet Sinan Ertuğrul, Kurmay Albay Mustafa Önsel, Jandarma Albay Engin Çırakoğlu ve Yarbay Yunus Nadi Erkut için organize edilen 'Sessiz Çığlık' protesto eyleminin 4'üncüsü de gerçekleştirildi.

Şehit Er Kahraman Dilli Parkı'nda toplanan yaklaşık 70 kişi, 'Cumhuriyet fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller ister', 'Yaratılmaklığımdaki yegane fevkaladelik Türk olarak yaratılmaklığımdır', 'Türk yıldırımdır, kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir', 'Hukuk silah olarak kullanıldı ve esir alındık', 'Milli Merkez Cumhuriyete kurulan pusunun önünde duvar olacaktır', 'Sahte CD'leri kim üretti?', 'Ordumuza, yurdumuza, Cumhuriyetimize sahip çıkıyoruz' ve 'PKK paçavrası ve katil Apo serbest, Atatürk ve Türk bayrağı yasak' yazılı dövizler taşıdı. Eylemde Balyoz davasında hüküm giyen komutanların fotoğrafları da taşınırken, Türk bayraklarının yanı sıra üzerinde Atatürk'ün fotoğrafının yer aldığı 'Ne mutlu Türk'üm diyene' pankartı açıldı. Protesto eylemine çocukların da ellerinde Türk bayraklarıyla katılarak dövizler taşıması dikkat çekti.

"HANİ SİLAH BIRAKARAK ÇEKİLECEKLERDİ"

Eylemde katılımcılar adına bir konuşma yapan emekli öğretmen İdris Cinel de PKK'nın çekilme sürecine değinerek, "Bu günlerde PKK'lılar geri çekiliyormuş. Hani silah bırakarak çekileceklerdi? Silahları ile gidiyorlar. Bu nasıl bir anlayış? Suçlular ellerini kollarını salaya sallaya gidiyorlar. Hükümetin emri ile önlem dahi alınıyor. PKK'nın hak iddia ettiği konulardan biri ana dilde eğitim değil midir? Bunların Irak'ın kuzeyinde kurulan kukla bir devleti yok mu? Burada neden İngilizceyi resmi dil olarak kabul etmişler acaba? Neden Kürtçe değil İngilizce? O zaman ülkemizdeki isteklerinin altında başka amaçlar var demektir " dedi.

Grup konuşmanın ardından dağıldı. - Trabzon / Beşikdüzü

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Beşikdüzü Trabzon Politika Güncel Haberler

title