Haberler

Trabzon'da "Kutlu Doğum Haftası" Etkinlikleri

"Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri çerçevesinde Hayri Gür Spor Salonu'nda düzenlenen programa binlerce kişi katıldı.

"Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri çerçevesinde Hayri Gür Spor Salonu'nda düzenlenen programa binlerce kişi katıldı.

Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Büyükşehir Belediye Başkan Vekilleri Fakrettin Aksoy, Hüseyin Turan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, İl Müftüsü Veysel Çakı katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan etkinliklerde konuşan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Kutlu Doğum'un önemine değinerek, "Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) bundan 1442 yıl önce alemlere rahmet olarak gönderildi. O doğmadan önce kız çocukları diri diri toprağa gömülüyordu. Bu ve benzeri karanlık olayların yaşandığı dönemlerde O, bir rahmet olarak yeryüzüne indi. Her yaratılanın doğuştan yaşam hakkı olduğu düşüncesiyle O, bütün bunları yasakladı. Farklı kabilelerden geliyor diye insanların insan tarafından kullaştırılmasına, köleleştirilmesine karşı çıkmış ve reddetmiştir. İşte o zaman dünyada insanlık onurunun ön plana çıktığı, barışın, kardeşliğin ve sevginin egemen olduğu yeni bir dünya kuruldu. Yaşlılara, kadınlara, çocuklara, annelere, ailelere kısacası insanlığa insan onuruna değer verildi. O'nun getirdiği ilahi evrensel mesaj bugünkü medeniyetin, insan odaklı yaşamın temelini oluşturdu. Kutlu Doğum, bir anlamda ötekileştirmenin olmadığı, hangi ırktan olursa olsun yaratılanın yaradandan dolayı sevildiği bir anlayışın ve bir medeniyetin doğduğu bir tarihtir" dedi.

Günümüzde insanlığın maddi ihtiyaçlarını ön plana çıkardığına, buna karşın manevi ihtiyaçların arka plana itildiğine dikkati çeken Vali Kızılcık, "İçinde yaşadığımız 21. Yüzyıl sevgili peygamberimizin ilahi mesajlarına en fazla ihtiyaç duymamız gereken bir zamandır. Manevi ihtiyaçların ihmal edilmesi insanda manevi buhrana, ülkelerde de sosyal huzursuzluklara neden olmaktadır. İşte bu yüzden insanı önceleyen böyle bir medeniyet anlayışının dünyaya hakim olması gerekiyor" diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmasını bitiren Vali Kızılcık, etkinliğe katılan engelli vatandaşlarla yakından ilgilenirken, İl Müftülüğünün organizesinde hayırseverlerimiz tarafından alınan akülü araçlar engelli vatandaşlarımıza dağıtıldı. Etkinlik daha sonra tasavvuf musikisi, konferans ve kan bağışı kampanyasıyla devam etti. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Kızılcık Hüseyin Turan Turgay Aras Trabzon Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title