Haberler

Trabzon'da Denizde Boğulma Tehlikesi Geçiren Kişi Aranıyor

Güncelleme:

Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesinde denizde boğulma tehlikesi geçiren 5 kişi kurtarıldı ancak Tekin Yeşilay kayboldu. Arama çalışmaları genişletilerek devam ediyor.

TRABZON'un Çarşıbaşı ilçesinde denizde boğulma tehlikesi geçiren 5 yakını kurtarılan kendisi ise kaybolan Tekin Yeşilay'ı (21) arama çalışmaları, 94 kişilik ekiple havadan ve karadan alan genişletilerek sürüyor.

Olay, dün saat 16.00 sıralarında ilçenin Kaleköy mevkisinde meydana geldi. Tatil için Afyon'dan Trabzon'a gelen 6 kişilik ailenin 4 ferdi, serinlemek için plajdaki dalgakırandan denize girdi. Akıntıya kapılan 4 kişi, yardım çığlıkları atarken, dalgakıran üzerindeki ailenin 2 yakını da çevreden yardım isteyerek denize atladı. Ancak bu kişiler de akıntıya kapılarak açığa sürüklendi.

KAYIKLA VE CAN SİMİTLERİYLE KURTARDILAR

Bu sırada plajdaki tatilciler yardım istedi. Yakında bulunan başka bir plajdaki cankurtaran ve işletme sahibi can simitleri ve kayıkla denize açıldı. Dalgalar arasında yaşam mücadelesi veren 1'i kadın,1'i kız çocuğu, 5 kişi, kayıktakiler tarafından kurtarılarak, kıyıya çıkarıldı, Tekin Yeşilay'a ise ulaşılamadı.

İhbar üzerine bölgeye sevk edilen sağlık ekibi, boğulma tehlikesi geçiren 5 kişiyi, ilk müdahalenin ardından çevredeki hastanelere kaldırdı. Tekin Yeşilay için ise arama kurtarma çalışması başlatıldı. Dün yapılan çalışmalardan sonuç alınamadı.

TAKVİYE EKİPLER DE KATILDI

Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanlığı'na bağlı dalgıç timi, helikopter, polis ve jandarma takviyesiyle aramalar devam ederken, Trabzon AFAD, Trabzon Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, Kızılay, UMKE, Eğitim Araştırma Yardımlaşma ve Arama Kurtarma Derneği (ANDA), İHH, Trabzon Afet Gönüllüleri Arama ve Kurtarma Derneği (TAKAT) ekipleri de çalışmalara dahil oldu. Çalışmalara Karadeniz Teknik Üniversitesi Heyelan Uygulama Araştırma Merkezi de havadan denizi taramak için dron ile destek verdi. Uzaktan kumandalı sistemle çalıştırılan ROV (su altı görüntüleme cihazı) cihazıyla denizin dibi taranmaya başlandı.

94 KİŞİLİK EKİP ARIYOR

Geniş bir alanda sürdürülen çalışmalara 17'si dalgıç, toplam 94 kişilik personel katılıyor, 20 araç, 7 bot, 1 helikopter, 1 dron, 2 su altı görüntüleme cihazı kullanılıyor.

Bu arada, hastanede tedavileri süren 5 kişiden Nimet Kamiloğlu'nun (49), sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çarşıbaşı Trabzon Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title