Haberler

Trabzon'da 'Dağ Evi' Projesi

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde, şehir merkezinden 8 kilometre uzaklıkta yapımına başlanılan dağ evleri projesinde sona gelindi.

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde, şehir merkezinden 8 kilometre uzaklıkta yapımına başlanılan dağ evleri projesinde sona gelindi.

Tarihi Orta Mahalle evleriyle, köftesiyle ve horonuyla meşhur Akçaabat ilçesinde turizm sektöründe dağ evleri projesiyle ön plana çıkılacak. Akçaabat şehir merkezine 8 kilometre uzaklıkta olan Akçatepe Tesisleri'nde yapımına 6 ay önce başlanılan dağ evi projesinde sona yaklaşıldı.

Konuyla ilgili bilgiler veren Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, bölge için turizmin öncelikli sektör haline geldiğini söyledi. Türkmen, "Turizm sektörüne katkıda bulunmak ve şehrimiz halkının gezinti, piknik ihtiyacını karşılamak amacıyla şehre 8 kilometre mesafedeki Sivriburun Bölgesinde yaklaşık 30 dönümlük bir alan üzerinde yapılan Akçatepe Tesisleri gezinti ve piknik için gelenlere hizmet vermektedir. Akçatepe dağ evleri için hazırlanan projeler Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansına sunularak 300 bin TL hibe kredi sağlanmıştır. Dağ evlerinin 24 adetinin ihalesi yaklaşık 1.5 Milyon TL'ye yapılmış olup halen inşaatları devam etmektedir. Lokanta, kafeterya, kırkahvesi ve dağ evlerinden oluşan Akçatepe Tesisleri'nin işletmesi ihale edilmiş olup halkımıza hizmet vermeye başlamıştır. Bugün yürüyen, işleyen, iş yapan ve çevresinde örnek alınan bir belediyeyiz. Gelişmiş şehirlerde neler varsa, bizde de onların olmasını istiyoruz. İnsanlarımız güzel hizmetlere layıktır. Bu hizmetleri yapacak bilgi, tecrübe ve kararlılığa sahibiz. Halkımızla el ele ve birlik içerisinde oldukça başaramayacağımız hiç bir iş yoktur" dedi. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şefik Türkmen Akçaabat Trabzon Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title