Haberler

Trabzon'da "Çevre Farkındalığı Festivali" düzenlendi

Güncelleme:

Trabzon Üniversitesi, 22 Mart Dünya Su Günü, 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü ve Orman Haftası dolayısıyla 'Çevre Farkındalığı Festivali' düzenledi. Festival kapsamında konferanslar, sunumlar ve fidan dikimi gerçekleştirildi. Konuşmacılar, su sıkıntısı ve sıfır atık konularında önemli bilgiler paylaştı.

Trabzon'da, 22 Mart Dünya Su Günü, 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü ve Orman Haftası dolayısıyla "Çevre Farkındalığı Festivali" gerçekleştirildi.

Trabzon Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan açıklamaya göre, Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi'nde Sıfır Atık Koordinatörü Doç. Dr. Nazihan Ursavaş, öncülüğünde konferans organize edildi.

Ursavaş, bu ay içinde Dünya Su Günü, Uluslararası Sıfır Atık Günü ve Orman Haftası'nın kutlandığını belirterek, "Üç tarafı denizle çevrili ülke olsak da su sıkıntısı yaşayan ülkelerden biriyiz. Bu tehlikenin önüne geçmek için yeterince tedbir alamıyoruz. Artık az su ile yaşamayı öğrenmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Raif Kandemir, Antarktika'daki gözlemlerini paylaştı.

Kandemir, Antarktika'da Türk Bilim Üssü adlı araştırma birimi olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Tüm ülkeler 'barış ve bilim' çatı ilkesiyle orada bulunuyor. Antarktika dünyanın damacanası. Dolayısıyla sadece su için bile tüm ülkelerin Antarktika'da olması gerekiyor. Buzullar sürekli eriyor. Son birkaç yılda kıta 219 milyar ton buz kaybetti. Bu böyle sürerse dünyadaki su seviyesinin yakında 58 metre yükseleceği ve okyanusa kıyısı olan bütün ülkelerin göç etmek durumunda kalacakları değerlendiriliyor. Bazı deniz canlılarının da soyu tükenecek. İnsanlığın suyu ve havayı zehirlemekten acilen dönmesi gerekiyor."

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Aytar ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünde görevli çevre mühendisi Arif Yılmaz, sıfır atık konusunda sunum yaptı.

Araştırma Projesi Yarışmasında başarılı olan öğrencilerin de projelerinin anlattığı etkinlikte üniversitenin Merkez Fatih Yerleşkesine Orman Fidanlık İl Müdürlüğünden temin edilen 100 meyve fidanı toprakla buluşturuldu.

Etkinliklere, Rektör Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, akademisyenler, öğretmenler ile Söğütlü ve İskenderpaşa Ortaokulu öğrencileri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Dünya Su Günü 22 Mart Trabzon Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title