Haberler

Trabzon'da 2011'de Çocuklara 'temel' Adı Verilmedi

Karadeniz Bölgesi'nin simgeleşen isimleri arasında yer alan Temel, Dursun ve Fadime, artık tercih edilmiyor.2011 yılında Trabzon'da hiç kimse çocuğuna Temel, Dursun ve Fadime adını vermedi.

Karadeniz Bölgesi'nin simgeleşen isimleri arasında yer alan Temel, Dursun ve Fadime, artık tercih edilmiyor. 2011 yılında Trabzon'da hiç kimse çocuğuna Temel, Dursun ve Fadime adını vermedi.

Trabzon Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, 2011 yılında kentte dünyaya gelen bebeklere Temel, Dursun ve Fadime isimleri verilmedi. Tercih edilen isimlerin arasında erkeklerde Kayra, Berk, Ayberk ve Yağız, kızlarda ise Ebrar, Nisanur, Yağmur ve Beste gibi isimler öne çıktı.

Trabzon'da 2010 yılında 4 bin 200 civarında yeni doğan çocuk nüfusa kaydedilirken, 2011 yılında ise bu sayının 5 bini aştığı belirtildi.

Öte yandan nüfus cüzdanı kayıplarında da ceza sisteminin uygulamaya konulmasının ardından vatandaşın 2010 yılına nazaran bilinçlendiği gözlendi. Trabzon kent merkezinde 2011'de kayıp nüfus cüzdanı başvuruları yaklaşık yüzde 20 azaldı. - Trabzon

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karadeniz Bölgesi Trabzon Merkez Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title