Haberler

Trabzon - Bisikletle Türkiye´Ye Geziyor

Türkiye'yi Cebinde Tek Kuruş Parası Olmadan Bisikletiyle Gezen Hasan Söylemez, İlk Sergisini Bugün Trabzon'da Açtı.

Türkiye'yi cebinde tek kuruş parası olmadan bisikletiyle gezen Hasan Söylemez, ilk sergisini bugün Trabzon'da açtı.

11 Temmuz 2010 günü İstanbul'dan bisikletiyle yolcuğuna başlayan Hasan Söylemez, 75 günde 2 bin kilometre pedal çevirerek Ardahan'a kadar ulaşıp Karadeniz bölgesini tamamladı. Elinden fotoğraf makinesini de düşürmeyen, gezdiği bölgelerde kültürel değerleri, insanları ve yaşam tarzlarını kareleyen Söylemez, ilk sergisini Trabzon Sanat Evi'nde izleyicilerin beğenisine sundu. Serginin açılışına Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve çok sayıda sanatsever katıldı. Açılş öncesinde kısa bir açıklama yapan Söylemez, "Başta Karadeniz bölgesi olmak üzere Türkiye'nin sınır bölgelerinde çektiğim fotoğraflarla sergiler düzenleyip bu sergilerden elde edilen gelirleri hayır kuruluşlarına bağışlıyorum. Yardım edip misafirperverliğini gösteren tüm Karadeniz halkına gönülden teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Hasan Sönmez'in sergisi 5 Ekim 2010 tarihine kadar gezilebilecek. 30 eserin bulunduğu sergiden elde edilen gelir ise Kansere Umut Vakfı'na bağışlanacak.

Cüzdanındaki banka kartlarını kırıp son parasını da çocuklara dağıtarak yanına hiç para almadan Türkiye'yi bisikletiyle gezen Söylemez'in ikinci durağı ise Ardahan'dan başlayarak tüm Doğu Anadolu bölgesi olacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title