Haberler

Tpb Onursal Başkanı Korkmazcan TBMM'yi Göreve Çağırdı

Türk Parlamenterler Birliği Onursal Başkanı Hasan Korkmazcan, AK Parti iktidarının yargıda ve emniyette yaptığı son görevden almalarla devletin rutin işleyişini durdurduğunu belirterek, TBMM'yi göreve çağırdı.

Türk Parlamenterler Birliği Onursal Başkanı Hasan Korkmazcan, AK Parti iktidarının yargıda ve emniyette yaptığı son görevden almalarla devletin rutin işleyişini durdurduğunu belirterek, TBMM'yi göreve çağırdı.

Korkmazcan, yaptığı açıklamada, yargı ve güvenlik bürokrasisinin Anayasa ve kanunlarla belirlenmiş yetkilerini kullanamaz konuma getirildiğini dile getirdi. Korkmazcan, dünden itibaren eksiklik ve aksaklıkları kamuoyunca bilinen devlet çarkının tamamen durduğunu vurgulayarak, şunları ifade etti:

"Yetkileri tek otorite tarafından gasp edilmiş bir kamu faaliyeti, devlet organlarının icraatı sayılamaz. Bu durumda, Türkiye'de artık sınırlarını yasaların belirlediği bir rejimin yürürlükte olduğunu savunmak çok güçtür. Kamu güvenliği, temel hak ve özgürlüklerin teminatı, keyfi olarak sergilenen, iktidarın suçlarını örtme refleksinin gölgesine itilmiştir. Şu anda içinde bulunduğumuz süreç sıkıyönetim ve olağanüstü hal rejimlerinden daha kısıtlayıcıdır. Sıkıyönetim ve olağanüstü hal uygulamaları hiç olmazsa yasal çerçeveye ve yasama organının periyodik denetimine tabidir. Bugünkü keyfi, denetimsiz ve amacı suç ortaklarını ve suç örgütüne dönüşmüş siyasi yapıların iktidarını, sürdürmek olan uygulamalar, devleti felç etmiştir. Böyle durumlarda sistem içi tek çözüm, TBMM'nin devreye girmesi ve duruma el koymasıdır. Türkiye 1970, 1973, 1979 ve 1998 yıllarında da benzer durumlarla karşılaşmıştı. İktidarların görevlerini yapmak yerine kendi yolsuzluklarını savunma pozisyonuna geçtikleri bunalımları, geçmişte de yaşamıştı. Bu bunalımlar TBMM'nin rejim içi formülleriyle aşılmıştı. 23 Nisan 2013 günü TBMM üyelerine bir uyarı mektubu yayınlamıştım. 1970, 1973, 1979 ve 1998 bunalımlarında da zamanın başbakanlarını bizzat uyarmıştım. Aynı tarihi sorumluluk duygusuyla TBMM'nin değerli üyelerini göreve çağırıyorum. TBMM'nin kendi içinden, Türkiye'ye ve dünyaya güven verecek bir yürütme organizasyonu geliştirmesi, acil ve öncelikli bir görev durumuna gelmiştir."

Kaynak: ANKA / Güncel

Hasan Korkmazcan Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title