Haberler

TPAO BÖLGE MÜDÜRÜ MELİH HAN BİLGİN BATMAN'DA KONUŞTU

Güncelleme:

BATMAN'a gelen Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Melih Han Bilgin, Şırnak'ta keşfedilen 1 milyar rezervli petrol ile ilgili olarak, 'Martın ortasında sondaja tekrar başladık ve 2 bin 600 metrede yaptığımız testlerde petrolü aldık.

BATMAN'a gelen Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ( Tpao ) Genel Müdürü Melih Han Bilgin, Şırnak'ta keşfedilen 1 milyar rezervli petrol ile ilgili olarak, 'Martın ortasında sondaja tekrar başladık ve 2 bin 600 metrede yaptığımız testlerde petrolü aldık. Burayı Şehit Esma Çevik Sahası ile ilişkilendirdik. 36 kilometre bir yapı büyüklüğü tespit ettik. Bulunan petrol Türkiye'nin en büyük ve en kaliteli petrol rezervi. Benzer nitelikte yapılar ön görüyoruz. Oralara da gideceğiz ve arama kuyularımız yoğun olarak devam edecek' dedi.

Tpao Genel Müdürü Melih Han Bilgin, Batman Bölge Müdürlüğü yerleşkesindeki konuk evinin açılışı için kente geldi. Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman Garnizon Komutanı İhsan Kaplan, Batman Bölge Müdürü Mustafa Demir ve bazı kurum müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirilen açılışta Bilgin, Şırnak'ta Gabar Dağı'nda gerçekleştirilen petrol keşfi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

'HAM PETROL ÜRETİMİ İKİ KAT ARTMIŞTIR? TPAO Genel Müdürü Bilgin, 'Cudi-Gabar bölgesinde Şehit Aybüke Yalçın Sahası'nda 2018 yılından beri yürüttüğümüz çalışmalar, havadan yaptığımız gravite manyetik çalışmaları, sahada yaptığımız yüzey jeoloji çalışmaları bizi Şehit Aybüke Yalçın kuyusunu açmaya yöneltti. Mart'ın ortasında sondaja tekrar başladık ve 2 bin 600 metrede yaptığımız testlerde petrolü aldık. Arkasından kuyumuzu 150 metre daha derinleştirdik ve petrol kolonunun derinliğini anlamış olduk. Burayı Şehit Esma Çevik sahası ile ilişkilendirdik. 36 kilometre bir yapı büyüklüğü tespit ettik. Bulunan petrol Türkiye'nin en büyük ve en kaliteli petrol rezervi. 1 milyar varil yerinde petrol rezerviyle, 41 gravite kalitesiyle üretilebilirliği, en kolay, en kaliteli, Türkiye'nin en büyük petrol rezervine, Şehit Aybüke Yalçın rezerviyle, Cudi-Gabar bölgesinde ulaşmış olduk. Benzer nitelikte yapılar ön görüyoruz. Oralara da gideceğiz ve arama kuyularımız yoğun olarak devam edecek. Hakkari'den Gaziantep'e, Erzurum'dan Manisa'ya kadar Türkiye'nin her tarafında arama programları yürütüyoruz. Arama ekibimizin başarıları sayesinde Türkiye'de ham petrol üretimi iki kat artmıştır. 2017'ye göre bu üretim artmıştır. Doğal gaz üretimi ise Sakarya gaz sahası ile beraber 10 kat artırılmıştır. Bütün bu başarılar milletimizin hizmetine sunulmuştur' diye konuştu.

'BULUNAN PETROL BORU HATTINA BAĞLANDI'

Şehit Aybüke Yalçın kuyusunda günde 1200 varil üretim elde ettiklerini kaydeden Genel Müdür Bilgin, şunları söyledi

'Kuyumuz devreye alınmış, boru hattına bağlanmıştır. Boru hattından alınan petrol Akçay bölgesindeki stoklara alındıktan sonra buradan rafinerilere yönlendirilmektedir. Ayrıca Gabar'daki petrol, Batı Raman'da yapılmış olan çok eski keşiflerle mukayese edildiğinde ise görülen tablo şudur; Raman ve Batı Raman'daki ham petrolün vasfı, üretilebilirliği Şırnak'takinden farklıdır. Şırnak'taki üretimimizi destekleyecek çok olumlu veriler var. Süreç içerisinde daha iyi göreceğiz. Bu aşamadan sonra Şırnak'ta saha geliştirmeyi yapıp, bu üretimin bir gelire ve milletimize yansıması için bir planlama içerisindeyiz. Buradaki boru hatları, yüzey tesisleri, rafineri tesisleri gibi bunların konsept geliştirmeleri süreci başlamıştır. Şırnak'ta bölge müdürlüğü kurulmuştur, yapılanmasına başlanmıştır. Son keşiflerle birlikte TPAO bölgede yeni istihdamlar oluşturacak. 2023'te toplamda bin kişi daha petrol sektöründe istihdam edilecek.?

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Şırnak Batman TPAO Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında? MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında?
title