Haberler

Toyota Pazarlama ve Satış AŞ Üst Yöneticisi Bozkurt Açıklaması

Toyota Pazarlama ve Satış AŞ Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt, 2012 yılının, sektörün beklentileriyle paralel geliştiğini belirtti.

Toyota Pazarlama ve Satış AŞ Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt, 2012 yılının, sektörün beklentileriyle paralel geliştiğini belirtti.

Bozkurt, Adana Toyota Plaza Mıçı'nın çevre dostu binaları değerlendirip onaylayan "Breeam" sertifika töreninde gazetecilere yaptığı açıklamada, firmaların yatırımlarını çevreye uygun şekilde dizayn etmeye başladığını bu tür yatırımların bir gönüllük işi olmaktan öteye gitmeye başladığını söyledi.

Toyota'nın 1970'te ilk çevreci otomobille ilgili çalışmaları başlattığını ifade eden Bozkurt, "Toyota'nın atık sularında akvaryum balıklarının yetiştirildiğini gördük. Tesislerimizde enerji tasarrufu ile ilgili ciddi çalışmalar yapılıyor. 14 yıldır dünyada 5 milyon hibrit otomobil satan Toyota var. Gerekli Ar-Ge yatırımlarını yapmış, geçtiğimiz yıl 8 milyar avroluk Ar-Ge yatırımıyla, tüm endüstriler dahil bu alanda en fazla bütçe ayıran, Toyota olmuştur" dedi.

"2012 yılı, sektörün beklentileriyle paralelde gelişti. Alınan bazı ekonomik tedbirlerin uygulanmasıyla pazar, beklendiği gibi yüzde 10 daraldı" diyen Bozkurt, 2013 beklentilerinin 2012'ye paralel olacağını söyledi.

-"Fiziksel olarak mümkün ama ekonomik olarak kolay değil"-

Yerli otomobil üretimini konusuna da değinen Bozkurt, yeni bir otomobil markası üretmenin maliyetli bir iş olduğunu belirtti.

"Yerli otomobil üretmek fiziksel olarak mümkün ama ekonomik olarak kolay değil" diyen Bozkurt, sözlerini şöyle sürdürdü:

" Önce tabağımızdaki yemeğe bakalım. Burada mevcut üretim yapan dünya markaları var. Bunların kullandığı yerlilik oranlarını artıralım. Bunun yanında bu markalar bir model üretiliyorsa yenilerini eklemeleri için ortam hazırlayalım. Bu şekilde Türkiye otomotiv üssü haline gelebilir. Top önümüzde yuvarlanıyor, vurup gol atma şansımız var. Bu fırsatı değerlendirilmesi gerek. 'Bu olmaz' diyenlerden değilim, 'bu nasıl olur-' diyenlerdenim. Bu imkansız demem, ciddi bir yatırımdan bahsediyoruz bu bir de risk içeriyor. Bunların hepsini göze almak gerekiyor. Bu yatırıma girecek özel sektör, devlet politikasıyla desteklenirse buna girilebilir belki. Ama büyük bir yatırımdan ve büyük bir riskten söz ediyoruz."

Açıklamanın ardından Bozkurt, "Breeam" sertifikasını Mıçı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mıçı'ya verdi.

Muhabir: Ömer Yıldız

Yayıncı: Yılmaz Yıldız - ADANA

Kaynak: AA / Güncel

Yılmaz Yıldız Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title