Haberler

Ensar Öğüt, Meclis'e Kömür Torbasıyla Geldi

Güncelleme:

Meclis kürsüsüne kömür torbasıyla çıkan CHP'li Ensar Öğüt, konuşmasının sonunda torbayı Bakan Ayşenur İslam'ın masasına bıraktı.

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, kürsüye üzerinde Aile ve Sosyal Yardımlaşma Fonu yazılı kömür torbası ile geldi. Öğüt, sosyal yardımlaşma kapsamında devletin 2 milyon ton kömür dağıttığını ve buna 3.5 milyar lira para ödediğini ifade etti.

TASARI MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Kamuoyunda "Torba Tasarı" olarak bilinen "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"nın maddelerinin görüşülmesine başlandı. 

"MALİYETİ 70-80 LİRA"

CHP'li Öğüt, sosyal yardımlaşma kapsamında devletin 2 milyon ton kömür dağıttığını ve buna 3.5 milyar lira para ödediğini ifade etti. Kendisine Ardahan'dan kömür gönderildiğini anlatan Öğüt, "Tamamen taş ve toprak. Bu kömürün maliyeti 70-80 lira ama devlet 400 liraya alıyor. İthal kömür 500 lira" dedi. 

ENSAR ÖĞÜT'E UYARI

Öğüt'ün beraberinde getirdiği kömür torbasından birkaç parça kömür çıkararak göstermesi üzerine, Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, tasarıda yer alan düzenlemeyle ilgili konuşma yapması için Öğüt'ü uyardı ve kürsüde materyal göstermemesini istedi. 

TORBAYI BAKAN'IN ÖNÜNE BIRAKTI

Öğüt, dağıtılan kömürü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın araştırmasını talep ederek, kömür çuvalını İslam'ın oturduğu komisyon sırasının önüne bıraktı. Genel Kurul'da görevli kavaslar, Başkanvekili Bahçekapılı'nın uyarısı üzerine çuvalı dışarı çıkardı. 

"KALİTELİ KÖMÜR DAĞITIN"

Öğüt, tekrar kürsüye gelerek, "Halka kömür dağıtılmasına karşı değiliz. Devletin parası veriliyor, kaliteli kömür dağıtın" diye konuştu.

Ayşenur İslam, kabine revizyonu sonrası Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Fatma Şahin'in yerine getirilmişti.

 

 


 

Kaynak: AA / Güncel

Ayşe Nur Bahçekapılı Ayşenur İslam Ensar Öğüt Ardahan Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (15)

mahmutmahmutgencer@hotmail.com:

Siz CHP liler bu güne kadar halka ne verdiniz? Tek bir faydanızı dokunduysa söyleyin. Zararınızdan hiç bahsetmiyorum.

39
20
yanıtYanıtla
danyal topatandukombo@hotmail.com:

MAHMUT BU SENE DE BEDAVA ISINANLARDAN OLDUĞUNU CÜMLE ALEME DUYURDUN BE ...

yanıt0
yanıt0
mahmutmahmutgencer@hotmail.com:

DANYAL TOPATAN: Neden insanların üşümesini istiyorsunuz?maddi durumu iyi olan zaten kömür yakmaz. İnsan kendi halkına nasıl düşman olur hiç anlamıyorum.

yanıt0
yanıt0
akpliewd@dfe.co:

bakanıma kömür torbası yerine gitte çuvalla para getir pis chpli

9
9
yanıtYanıtla
sözünü bilde konuşş ulan chp li...hicretyolcu:

lan adi dam akp li başlığı altında partidenmiş gibi karalama kampanyası yapma çuvalla paraymış 5 para etmez pis chpli seni..

yanıt0
yanıt0
CIRAKbirrolcelik@web.de:

AVRUPA ÜLKELERININ HEPSINDE BU BÖYLEDIR KAZANCI AZ OLAN AILELERE YIYECEK YAKACAK KIRA YARDIMLARI YAPILIR ALMANYADA BU YARDIMLARDAN FAYDALANAN 25 MILYON INSAN VARDIR(SOSIAL HILFE ) DIYE GECER VE AKLI BASINDA HIC BIR MUHALEFET BUNU SÖZ KONUSU ETMEZ INANMAYAN GOOGELDEN ARASTIRA BILIR BU TÜR YAPILAN YARDIMLAR GÖNÜL ISTERKI ÜLKEMIZIN YARDIMA MUHTAC BÜTÜN BIREYLERINE YAPILSIN BU BIR ÜLKENIN ZENGINLIGINI GÖSTERIR DAHA ÖNCE BÖYLE BIRSEY YOKTU SÜNKI BIRAKIN YARDIMI MEMURMAASLARINI ÖDEYEMIYORLARDI 99 DEPREMINDE TOPLANAN PARALARI(CHP ECEVIT) MEMURA EMEKLIYE MAAS OLARAK ÖDENDI ULAN DALKAVUKLAR NE ZAMAN VICDANA GELECEKSINIZ? ALLAHDAN KORKMAZ KULDAN UTANMAZLAR ;HÜKÜMETIN VATANDASA VERDIGI YARDIMLARI SÖZÜM ONA TII YE ALACAN VATANDASI KÖMÜRCÜ MAKARNACI DIYE TENKIT EDIP KÜFÜR EDECEN ONDAN SONRA OY BEKLE NAH ALISINIZ MUHALEFETSEN ORTAYA PLAN PROJENI KOY AMA YOK SIZLERIN GÖZÜNDE VATANDAS APTAL VATANDAS OYUNU MAKARNA KÖMÜRE SATAR ULAN UZAYLILAR ININ LAN ORDAN ASSAGI

12
3
yanıtYanıtla
BİROLakkayabirol@windowslive.com:

ÖMÜR BOYU CIRAK KALACAKSIN ..CAHİL KALACAKSIN.. AKP HUKUMETININ NE PROJESI VARMIS BIR ANLAT..PROJE DEDİĞİN ÜLKEYİ SATMAKMI.. O ZAMAN HEPİNİZ CEHENNEM OLUN ÜLKEMDEN..DEFOLUN GİDİN.. SIZI BAYRAGINA VATANINA SAYGIZI OLMAYAN CAHİLLER.

yanıt0
yanıt0
CUHUPUkarga1648@hotmail.com:

Garibanın ısınmasını çok görüp sosyalizm ayağına onlardan oy isteyen viskiciler,yine sandığın dibinde oy arayacaksınız ! Siz de bir proje yapın garibana kışlık peynir verin Anadolu'dan,buzdolabı boş insnalara,piyasa canlansın olmaz mı,bu memleketin mendilinden yiyip aynı mendile pisleyen fesat müsveddeleri sizi..Oy mu istiyonuz o gariplerden,size çok gelen o kömür torbalarının üstünde ''para ile satılamaz''yazıyor,ama sizin hepinizin parayla bir ederi var!

9
6
yanıtYanıtla
Ahmet Ayhanknight_ahmet4422@hotmail.com:

Bu chp lilerin kanı bukadar işte.

4
6
yanıtYanıtla
GAKKOyasinselim2@googlemail.com:

YAKINDA CHP LİLER AİLECE DONLARINIDA ÇIKARIP MECLİSE GETİRİLER .

6
4
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title