Haberler

Topbaş: "Türkiye'nin Dışında Herkes Çocukların, Kadınların Katledilmesine Seyirci Kalıyor"

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Sancaktepe'de alt yapıdan, eğitime, ulaşımdan çevreye kadar yaklaşık 410 milyar 713 TL değerindeki yatırımın toplu açılışını yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Sancaktepe'de alt yapıdan, eğitime, ulaşımdan çevreye kadar yaklaşık 410 milyar 713 TL değerindeki yatırımın toplu açılışını yaptı. Topbaş, " Türkiye'nin dışında herkes çocukların, kadınların katledilmesine seyirci kalıyor" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Sancaktepe'deki Yenidoğan Kapalı Spor Salonu bahçesinde ilçeye yapılan 410 milyar 713 TL değerindeki yatırımların toplu açılış törenine katıldı. Toplu açılış ve temel atma törenine Başkan Kadir Topbaş'ın yanı sıra, eski Sancaktepe Kaymakamı Hakkari Valisi Feyzullah Özcan, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, İstanbul Milletvekilleri Osman Boyraz, Muhammet Bilal Macit, Mehmet Domaç, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan, yöneticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Türkiye'de ki yatırımlardan söz eden Başkan Kadir Topbaş, "Sancaktepe'de İstanbul açısından çok önemli açılışları yapmak için birlikteyiz. Deniz Baykal genel başkanken Avcılar Belediyesi'nin Filizköy'deki bir mahallede gerçekleştirilen bir park açılışında bulunuşunu ve naklen televizyonlarda yayınladığını gördüm. Bu küçük bir mahallede ufak bir park açılışıydı. Bizim zamanımız da bir taraftan yatırımlar. Bir taraftan temeller. Bir tarafından da açılışlar yapılıyor. Bunların ortaya çıkmasının temel öğe hizmet anlayışını bilmek ve halkın temel değerleri bilmekten geçiyor" diye konuştu.

İnsanlık adına yakışmayan, hazmedilemeyen olayların yaşandığını dile getiren Başkan Kadir Topbaş, Mısır'da yaşanan katliama ilişkin "Maalesef yaşadığımız 21. yüzyıl küresel köy değer boyutunda ölçülebildiği, bir olayın anında cep telefonlarına ve elinize yansıdığı bir süreçte maalesef insanlık onuruna yakışmayan ve insanlı adına üzüntü duyduğumuz, hazmedemediğimiz olayları yaşamakta ve dünya seyirci olmaktadır. Acılar yaşanmakta, ocaklara ateşler düşmekte, subyenler ahrete göç etmekte. Bir tarafta zalimler, bir tarafta masumlar. Dünya insanoğlu adına tanıklık ediyor" dedi.

Mevlana Celalettin Rumi'nin "Yüreği yanmayanın, gözü yaşarmaz" sözünü hatırlatan Başkan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bazı devletlerin gözünden damla düşmez. Kendi çıkarları onlar için ön görülür. Suriye ve Mısır, kaynayan bir yara ve bu yara bir ateş dumanına dönüştü. ve maalesef vicdanlar suskun. Nasıl bir zaman diliminde yaşıyoruz ki insanoğlu bununla ilgili haykırışta bulunmuyor. Kar etmeyi hesaplayanlar, başka menfaatler peşinde konuşanlar var. Türkiye'nin dışında herkes çocukların, kadınların katledilmesine seyirci kalıyor."

"MAVİ MARMARA'DA HAYATINI KAYBEDEN DOĞAN İÇİN HİTABE YAZDIK"

Konuşmasına Mısır'da yaşanan olayları kınadığını söyleyerek başlayan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, yapılan zulmün yerde kalmayacağını vurguladı. Yatırımlar hakkında bilgiler veren Başkan Erdem, "Bugün burada bizler adına çok mutlu bir gün. 1 yıl içerisinde 4'üncü temel atma merasimini gerçekleştiriyoruz. Sancaktepe'de bugünde çok büyük bir yatırımın açılışlarını yapacağız. Bu büyük yatırımları Sancaktepe'de yaptıkları için ben Sancaktepe halkı adına ben İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a teşekkür ediyorum" dedi.

Yenidoğan Kültür Merkezi'nin temelini atacaklarını, Sancaktepe Meydan Parkı'nın da açılışını yapacaklarını ifade eden Başkan Erdem, "Filistin halkına yardım etmek için Mavi Marmara Gemisi'nde bulunan Furkan Doğan İsrail tarafından öldürülmüştü. Biz onun anısına da Doğan Kültür Merkezi'ne bir hitabe yazdık" diye konuştu.

Konuşmalarının ardından Başkan Topbaş, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ve beraberindeki heyetle birlikte Sancaktepe Yenidoğan Kültür Merkezi'nin açılışını yaptı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kadir Topbaş Sancaktepe İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title