Haberler

Topbaş, Otobüs Alımı Davasında Beraat Etti

Güncelleme:

Kadir Topbaş'ın da arasında bulunduğu, 500 otobüsün alımında kamu zararına neden oldukları gerekçesiyle görevi kötüye kullanmaktan yargılanan sanıklar beraat etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da aralarında bulunduğu 14 sanığın, 2005'te İETT'ye otobüs alımına ilişkin ihalenin kanuna aykırı ve usulsüz olarak yapıldığı iddiasıyla yargılandıkları davada beraatlerine karar verildi.

İstanbul 80. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya katılmayan sanıkları avukatları temsil ederken, müştekiler Cemal Acar ve Hakkı Sağlam hazır bulundu.

Duruşmada hakim Ahmet Torun, sanık Kadir Topbaş'ın celse arasında gelerek ifade verdiğini söyledi.

"KAMU ZARARI AÇIKTIR"

Duruşmada söz alan müştekilerden Cemal Acar, Topbaş'ın, ilgili yasalarda belirtildiği üzere yetkili ve sorumluların en üst düzey yetkilisi olduğunu ifade ederek, "Yargıtay'ın içtihat kararları emsal alındığında kamu zararı olduğu açıktır" iddiasında bulundu.

"BAŞKAN'IN İMZASI OLMASA KARAR GEÇERLİ OLMAZ"

Diğer müşteki Hakkı Sağlam da Kadir Topbaş'ın sorumluluğu olmadığını söylediğini belirterek, "Encümen kararında, verilecek kararın büyükşehir belediye başkanlığına arz edilmesi yönünde karar oluşturulmuştur. Büyükşehir belediye başkanının imzasının olmaması durumunda kararın geçerli olmayacağı anlaşılmaktadır" diye konuştu.

AVUKATI BERAAT TALEP ETTİ

Topbaş'ın avukatı Fahri Biçer ise müvekkilinin alınan kararlarda bir sorumluluğu olmadığını ifade ederek, "İlgili yasalarda ihale sürecine nasıl başlanacağı ve kimler tarafından yapılacağı, onay makamının kim olduğu açıktır" dedi.

Biçer, müvekkilinin beraatini talep etti.

BERAAT EDEN İSİMLER

Dosyayı karara bağlayan mahkeme, sanıklar Müslehaddin Müslehaddinoğlu, Muammer Kantarcı, Mustafa Gençkaya, Hayri Haberdar, Mehmet Öztürk, Mustafa Hatipoğlu, Abdullah Ertürk, Sezai Taylanlı, Ahmet Bağır, Hikmet Öztürk, Hasan Üzer, Recep Kadiroğlu, Şükrü Var ve Kadir Topbaş'ın, üzerlerine atılı "görevi kötüye kullanma" suçu açısından görevlerinin gereklerine aykırı hareket etmek suretiyle kişilerin mağduriyeti veya kamunun zararına neden olma ya da kişilere haksız menfaat sağlama hususlarının tespit edilememesi nedeniyle beraatlerine karar verdi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile 4 kişi müşteki sıfatıyla yer alıyordu.

İETT Genel Müdürlüğü'nün 2005'te açtığı 500 otobüs alım ihalesinin usulsüz ve kanuna aykırı yapıldığı öne sürülen iddianamede, sanıkların "görevi kötüye kullanma" suçundan 1'er yıldan 3'er yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyordu. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Hakkı Sağlam Kadir Topbaş Cemal Acar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (8)

Mustafa dumrulmobilWeb@haberler.com:

Ne bekliyordunuz yaOlumlu bir habermiYoksa hırsıza ve dolandırıcılara verilecek cezayımıKomiksiniz mahkemeye ne gerek vardı sonuç belli değilmi,hukukmu arıyorsunuz,ben biliyorum nerede olduğunu,GUGUK ta.Bu daha iyi günleriniz ülke artık körler ve sağırlar ülkesi.Körler sağırlar birbirini ağırlar.SENİ SEVİYORUM SUNA.

14
2
yanıtYanıtla
AslanMobil-ANDROID:

Eski istanbulu yasayan bilir. Sizin hayalini kurduğunuz solcu belediye baskaniniz ne hale getirmisti istanbulu.. En azindan bunlar calisiyor birseyler yapiyorlar.

0
2
yanıtYanıtla
Karara şaşıran var mı ?:

Şimdi bu otobüsler alınmış, işe de yaramadıkları belli yani kazık girmiş. Yani bir suçlu var. Ama Topbaş değil tabiki, Bence kamer Genç suçlu

0
2
yanıtYanıtla
ramazan:

bu anormal bir haber degil akp nin , yolsuzluklarından bir norma haber akp bu başarıyı yakalamış kimseye de kaptırmaz , tebrikler kimse elinize su dökemez.

1
0
yanıtYanıtla
vatandaş rizaMobil-ANDROID:

şu trafik sorununu çözmesi lazim. her yerde metro olması metrobüs olması lazım.kendisi gayet basarili. birde olası muhtemel deprem için önlem alınması.

0
1
yanıtYanıtla
hsnMobil-ANDROID:

ne bekliyordunuz ki... bu dönemde cebini dolduran doldurana... bu kadar koyun oldukdan sonra...

1
0
yanıtYanıtla
DERSİM liMobil-ANDROID:

haci bu ulkede hirsizlara soygunculara ceza yok bunlar duble hirsiz cumhur baskanindan basbakanindan bakanlarindan m.v hepsi hirsizz....

1
0
yanıtYanıtla
hayretMobil-ANDROID:

yolsuzluktan yargilanan herkesin hapse atildigi, mal varliklarina el konuldugu bu zamanda delillerin yeterli goruldugu bu zamanlarda sevgili baskanimizin beraat etmesi sevindirici.. demekko yolsuzluk yapilmiyor arkadas !!!!!!! yine beraat.. unutmayinki allah hirsizi gucl3ndireni sevmez.atin oylarinizi bu hirsiz surusune... bana bunlarin imanindan sakin bajsetmeyin.. dagittigi komur ve ceyrek altinlarlada mutlu olun.. bizler onlarin istedigi sekilde yonetilirlen onlar bunun sefasini sursunler.. alan memnun satn memnun.. bu arda sunu unutmayin sen yarin vocugunun cebine kac para harclik koyabileceginin hesabini yaparken onlarin cocuklari milyon dolarla yastik yapiyorlar..

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title