Haberler

Topbaş, Erguvan Konutları'nın İlk Etabını Satışa Sundu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, "Göreve Geldiğimden Bu Yana 25 Bin 300 Konut Yaptık Ve Sahiplerine Teslim Ettik, 11 Bin 988 Konutunda İnşası Devam Ediyor" Dedi

İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı KİPTAŞ'ın, Çatalca'da hayata geçireceği bin 500 konutluk Erguvan Kent Projesi'nin ilk etabı olan 600 konutun satışına bugün başlandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ilk satışları bizzat yaptı. Erguvan Kent Projesi'nin ilk etabı olan 600 konutun satışı için düzenlenen basın toplantısında konuşan Topbaş, kısık sesinden dolayı salondakilerden özür diledi. Topbaş, "Kusura bakmayan sesim hoş değil. 365 gün 24 saat çalışmanın verdiği ağrazlar bunlar" diye konuştu.

TOPBAŞ'TAN İSTANBUL ÖZELEŞTİRİSİ

İstanbul'un son 50 yılda 12 milyon göç aldığını anımsatan Topbaş, "Sanayi sürecinde Batının yaşadığı sıkıntılar göz önüne alınmış olsaydı. Bizde İstanbul'u sanayi bölgesi ilan ederken, şehri daha planlı kurabilirdik" dedi.

" Haliç'i temizlemek için Trilyonlar harcadık" diyen Topbaş, "Eğer Haliç sanayi bölgesi ilan edimeseydi, bu sıkıntıları yaşamazdık" şeklinde konuştu. İstanbul için bir hata daha yapıldığını söyleyen Topbaş, "İstanbul'un 8500 yıllık bir tarihi var. İstanbul tarihin çeyiz sandığı, dünyanın merkezi olmayı hak eden bir şehri o kadar hor kullandık ki, neredeyse tarihi yok ettik "diye konuştu

İSTANBUL'UN NÜFUSU 17 MİLYONU GEÇMEMELİ

Kendi döneminde İstanbul'da 254 kavşak, alt geçit ve yol düzenlemesi yapıldığını belirten Topbaş, bir uyarı da yaparak, "Nufüs hareketleri 16 -17 milyonu geçmemeli. Buna göre hazırlık yapılmalı, önlem alınmalı" şeklinde konuştu.

16 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN NEREYE GETTİĞİNİ BU ŞEHİRDE BULAMAZSINIZ

İstanbul'da çeşitli seteler yapıldığını anımsatan Topbaş, "Siteler var. Bir ufak havuz koyuyorlar, bir ufak kamilya koyuyorlar. Sözüm ona spor alanları diye iki basket sahası yapıyorlar. Peki çoçuk 16 yaşına geldiğinde o çocuğu orada nasıl tutacaksınız? O çocuk o siteden şehrin merkezine gidecek, nereye gedeceğini bilemezsiniz. O site kendi kendine yetmeli, o çocuğun merkeze gelme ihtiyacı olmamalı. 16 yaşındaki çocuğun nereye gettiğini bu şehirde bulamazsınız. Bu yanlış bir anlayış" diye konuştu.

25 BİN 300 KONUT YAPTIK

Konut edinme hakkının, insanın doğuştan gelen haklarından biri olduğunu, yerel yönetimlerin bu ihtiyacı görmezlikten gelemeyeceğini dile getiren Topbaş, "Göreve geldiğimden bu yana 25 bin 300 konut yaptık ve sahiplerine teslim ettik, 11 bin 988 konutunda inşası devam ediyor" dedi. KİPTAŞ'ın kar düşünmeden, şehrin merkezini zorlamayacak şekilde, sadece barınma amaçlı değil, sosyal donatılarıyla beraber konutları inşa ettiğini belirten Topbaş, KİPTAŞ'ın ciddi bir marka ve güvence olduğunu vurguladı. Topbaş, Erguvan Kent Projesi'nin Çatalca'nın geleceğine yapılan bir yatırım olduğunu, ilçeye yaptıkları yatırımların tutarının 277 milyon lira olduğunu söyledi.

ERGUVAN KENT PROJESİ

Çatalca'nın, çam ormanlarına hakim tepesinde yer alan Erguvan Kent Projesi'nin 600 konutluk ilk etabında, konutların 75, 107 ve 125 metrekare olarak üç farklı büyüklükte inşa edileceğini bildiren Topbaş, 90-180 bin lira arasındaki fiyatlarla satışa sunulan konutlardan, yüzde 10 peşinatla yüzde 0,33'den başlayan kredilerle 120 aya varan vadede satın almanın mümkün olduğunu belirtti.

Konutların giriş katlarının engellilere göre düzenlendiğini ifade eden Topbaş, okul, sağlık merkezi, cami, eğlence ve alışveriş merkezlerinin hemen yanı başında yer alacak konutların ilk etabının 24 ayda tamamlanacağını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, daha sonra konut almak için başvuran Mehmet Açıkgöz ve Yüksel Göral isimli vatandaşların kayıt işlemlerini yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title