Haberler

Tokat, Üreterek Kalkınacak

Tokat Valisi Dr. Recai Akyel Tarafından Hayata Geçirilen 'Tokat Üretiyor Projesi' ile Vatandaşın Üretken Duruma Geçirilerek Daha Verimli Hale Getirilmesi ve Sosyoekonomik Yönden Daha Gelişmiş Bir İl Oluşturulması Hedefleniyor.

Tokat Valisi Dr. Recai Akyel tarafından hayata geçirilen 'Tokat Üretiyor Projesi' ile vatandaşın üretken duruma geçirilerek daha verimli hale getirilmesi ve sosyoekonomik yönden daha gelişmiş bir il oluşturulması hedefleniyor.

İnovasyon (yenilikçi faaliyetler) projesi olan 'Tokat Üretiyor Projesi' kapsamında kişilerin zihinsel olarak motive edilmeleri ve üretken birer insan olabilmeleri için ciddi çalışmalar yapılacak. Hedef kitle üretime yönlendirilirken, mevcut üretimde verimliliğin arttırılması ise pek çok sorunu ortadan kaldıracak. Tüm bu üretme stratejisi içerisinde projede etik, estetik, kalite ve verimlilik kavramları ilke olarak benimsenecek.

Vali Dr. Recai Akyel, Tokat'ın sahip olduğu doğal kaynaklar üzerine bir kalkınma modeli oluşturmayı amaçlayan projenin hedef kitlesinin Tokat ili ile bağı bulunan her kesimin olduğunu kaydetti. Tokat il merkezi ve ilçelerindeki genç nüfus başta olmak üzere, çalışabilir kitleyi zihinsel ve bedensel durgunluktan kurtarmayı amaçladıklarını belirten Vali Akyel, kentin sahip olduğu ekonomik değerlerin ve kendi yeteneklerinin farkına vardırıp insanlarda özgüven oluşturarak, kişilere birlikte çalışma ruhu aşılamaya çalıştıklarını kaydetti. Vali Akyel, "Böylelikle kitleleri yoksulluğun bir mecburiyet olmadığı konusunda ikna ederek, içinde bulunduğu durumu kabullenmiş ve durumunu sorgulamayan insan tipinden, azimli, cesaretli, girişimci, yenilikçi, sorumluluk sahibi insan tipine dönüştürmek hedeflenmektedir. 'Tokat Üretiyor Projesi' çerçevesinde, kentte yenilikçiliğin artırılması amacıyla mevcut alt yapı ve insan sermayesinin en iyi şekilde kullanılması ve geliştirilmesi için yapılması gerekenlere dair bir yol haritası oluşturulacak. Orta ve uzun vadeli hedefler belirlenip, bu hedeflere ulaşmak ve yeni ekonomide rekabet gücüne sahip olabilmek için değişim ve yenilenme stratejileri belirlenecektir. Başarılı ve tutarlı bir yenilikçilik projesi ile öncelikle ilimizde, devamında ise bölgemizde ekonomik büyüme, teknolojik rekabet gücü ve yüksek istihdam oranlarının yakalanabileceği değerlendirilmektedir" dedi.

"HEDEFLENEN DEĞİŞİM KELKİT HAVZASINA YAYILACAK" Vali Akyel, 2007-2011 yılları arasını kapsayacak olan 'Tokat Üretiyor Projesi'nin izleneceğini ve her yıl sonuçlarının kamuoyu ile paylaşılarak orta vadedeki hedefin kentte yakılacak olan bu değişim meşalesinin tüm Kelkit havzasına yayılması olacağını belirterek, "Başarılı ve tutarlı bir yenilikçilik projesi ile öncelikle ilimizde, devamında ise bölgemizde ekonomik büyüme, teknolojik rekabet gücü ve yüksek istihdam oranlarının yakalanabileceği değerlendirilmektedir. Proje kapsamında müteşebbisliğe büyük önem verilecek ve yeni iş fikirlerinin hayata geçirilmesi teşvik edilerek, mevcut işletmelerin kapasitesi arttırılacaktır. Böylece işletmelerin daha kuruluş evresinde kapanmasına neden olabilecek faktörlerin ortadan kaldırılması sağlanacaktır. Projemiz bilimin öncülüğünde ve teknolojinin imkanları ile sürdürülecektir" diye konuştu.

Tokat'a geldiği günden itibaren tüm ilçeleri ziyaret eden Vali Akyel, proje kapsamında buralarda sanayi işletmelerini ve yatırımları mahallinde tanıma fırsatı bularak 'istişare toplantıları' düzenledi. Bu kapsamda yapılan çalışmalar ise şu şekilde: "Tokat'ın tarım, sanayi, kültür ve turizm olmak üzere tüm yönleriyle tanıtılmasına yönelik olarak Ankara'da 'Tokat Başkentte Fuarı' düzenlendi. Başta sanayi işletmeleri olmak üzere kamu ve özel sektörde üretim ve verimlilik bilincinin oluşturulması için Milli Prodüktivite Merkezi tarafından 'Tokat Verimliliği Arttırma Projesi' başlatıldı. Üniversite-sanayi işbirliği kapsamında SANTEZ programları tanıtıldı ve ilde 'Tokat Teknoloji Geliştirme Bölgesi' kuruldu. Sektörel bazda ildeki mermerciler bir araya getirilerek 'Tokat Mermerciler ve Madenciler Derneği' adı altında örgütlenmeleri sağlandı ve ildeki potansiyelin tanıtılması için 'Mermer Fuarı' düzenlendi. Tarım ve hayvancılık sektörü ile ilgili olarak 'Tokat İli Süt Potansiyelinin ve Kalitesini Arttırılması' konulu panel gerçekleştirildi." (Nİ-SA-RA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title