Haberler

Tokat Bakan ve Milletvekilleri Bu Liseden Yetişiyor

Bakan ve milletvekilleri bu liseden yetişiyorTokat'ta 1884 yılında eğitim öğretimine başlayan Gaziosmanpaşa Lisesi kentin en önemli eğitim kurumlarının başında yer alıyor.

Bakan ve milletvekilleri bu liseden yetişiyor

Tokat'ta 1884 yılında eğitim öğretimine başlayan Gaziosmanpaşa Lisesi kentin en önemli eğitim kurumlarının başında yer alıyor. Türkiye genelinde tarihi 100 lise arasında 14'üncü sırada yer alan lisenin mezun ettikleri arasında eski bakanlar ile çok sayıda milletvekili ve bürokrat bulunuyor. Okulunu ziyaret eden eski Devlet Bakanlarından Metin Gürdere, Bize öğrencilik yıllarımızda hocalarımız 'Çocuklar geleceğin valileri, milletvekilleri, bakanları sizler olacaksınız' derlerdi dedi.

Kent merkezinde bulunan Gaziosmanpaşa Lisesi kentin en önemli eğitim kurumlarının başında yer alıyor. 1884 yılında eğitim öğretime başlayan Gaziosmanpaşa Lisesi, şu ana kadar 50 binin üzerine mezun verdi. Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğü tarafından yapılan araştırmalarda Türkiye genelinde tarihi 100 lise 14'ncü sırada yer alan lisenin mezun ettikleri arasında üç bakan, milletvekilleri, belediye başkanları ile çok sayıda bürokrat bulunuyor. 1962 yılında Gaziosmanpaşa Lisesi'nde mezun olan ve 17, 18 ve 20'nci dönem Tokat Milletvekilliği yapan ve 1997-99 tarihleri arasında Devlet Bakanlığı görevlerinde bulunan Metin Gürdere, mezun olduğu okulu ziyaret ederek eski fotoğraflara baktı. Gürdere, liseden mezun olduğu sınıfına giderek, lise dönemindeki sırasına oturak öğrenciler ile bir süre sohbet etti. Okul yıllarını anlatan Gürdere, son sınıfa kadar derslerini iyi olduğunu fakat lise son sınıfa notlarının biraz düştüğünü söyledi. Gürdere, Ava meraklıydım. Aklım fikrim avda, bir yanda topta bir yandan da kızlar derken son sınıfta notlarım biraz daha düşüktü ama üniversite sınavını da kazanmayı başardım dedi. Gürdere liseden çok sayıda bakan, bürokrat mezun olduğunu söyleyerek şöyle konuştu Anadolu'nun ilk liselerinden biri, ama benim yaşadığım dönemlerden hatırladığım öğretmenlerimiz çok saygıdeğer insanlar idi. Buradan mezun olanlar belli bir makamlara geldikten sonra makamın hakkını verme konusunda yanlış iş yapmadılar. Bulundukları makamları doldurdular. Muhtemelen hocalarımızın bizim üzerimizde etkisi, eğitim öğretim kadar bize verdikleri kişilik de çok önemliydi. 12 Eylül dönemi öncesinde Cevdet Aykan ağabeyimiz, Ali Şevki Erek ağabeyimiz Ömer Dedeoğlu ağabeyimiz, Metin Somuncu milletvekili oldu. 12 Eylül sonrasında Anavatan Partisi'nden ben oldum. Selim Koçaker, Orhan Diren oldu. Milletvekilliği dışında mesela Anayasa Mahkemesi Başkanlarından Yekta Göngör Özden bizim dönemlerden. Diğer dönemlerden pek çok profesör arkadaşımız mezun oldu. Okul iyi eğitim, iyi öğrenim geleneği ile bu ülke için çok önemli insanlar yetiştirdi.

TAVSİYELERDE BULUNDU

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Gürdere, Bize öğrencilik yıllarımızda hocalarımız 'Çocuklar geleceğin valileri, milletvekilleri, bakanları sizler olacaksınız' derlerdi. Bizler de üzerimize almaz idik. Ama gün geldi öyle oldu. Benim de çocuklara söyleyeceğim şudur. Aynı şeyi tekrar ediyorum. Geleceğin milletvekilleri, bakanları, valileri, yüksek bürokratları sizler olacaksınız. Ama bir makama gelmek önemli değil. O makama gelince hazırlıklı olmak. O makamın hakkını verebilmek önemli. Makamın hakkını verebilmek için önceden hazırlıklı olmak lazım dedi. Gaziosmanpaşa Lisesi Müdür Yardımcısı Ayhan Sancak da lisenin Türkiye'de tarihi geçmişi en eski liselerden biri olduğunu söyledi. Okulun 1884 yılında açıldığını hatırlatan Sancak, Daha sonra 5 yıllık idadiye dönüştürülmüş. 5 yıldan sonra karma lise haline getirilmiş, 1936 yılında şu anda içerisinde bulunduğumuz binası onarım gördükten sonra lise haline dönüştürüldü. Bugüne kadar yaklaşık 50 binin üzerinde mezunumuz var. Mezun ettiklerimiz arasında bakan, milletvekili, bürokrat, belediye başkanı var. Ayrıca çok sayıda sporcu yetiştirdi okulumuz dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziosmanpaşa Türkiye Tokat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title