Haberler

Today's Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş Gözaltına Alındı

Güncelleme:

Polis, hakkında yakalama kararı çıkan Today's Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş'i Zaman gazetesine gelerek gözaltına aldı.

Todays Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş'in paylaştığı yazılarla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklama istemiyle sevk edildiği mahkemece serbest bırakılmasına yapılan itiraz kabul edildi. Keneş hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Zaman gazetesine gelerek attığı tweetler nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkartılan Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş'i gözaltına aldı.

YARIN ADLİYEYE SEVK EDİLMESİ BEKLENİYOR

Alınan bilgiye göre, gözaltına alınan Today's Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, hastanede yapılan sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. Keneş'in yarın sabah saatlerinde adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

"TÜRKİYE'NİN CİLVESİ, KADERİN CİLVESİ DEMEYECEĞİM"

Polislerin gözaltı işlemi devam ederken basın açıklaması yapan Bülent Keneş, Today'sa Zaman'ın yarın ki manşetini eline alıp, "Bu manşet Türkiye'nin utanç fotoğrafıdır. Biz gazeteciler haber yaparız ama gelin görün ki Türkiye'nin cilvesi, kaderin cilvesi demeyeceğim. Türkiye'yi yönetenlerin bu ülkeye layık gördüğü durum kendi haberimi manşete koymak durumunda bıraktı beni." dedi.

"YABANCILAR BU İFADELERİ OKUYACAK"

Sözlerine devam eden Keneş, "Sadece beni değil tabi, Necati Doğru'yu ve Uğur Dündar'ı da. Cezaevine girmeden önce son yaptığım gazete budur. Yarın bütün dünya, şu an internette de dönmekte ama yarın Türkiye'deki yabancılarda, İngilizce dilinde anlaşanlar da bunu okuyacaklar." ifadelerini kullandı.

"ALLAH BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN"

Keneş bu durumda olmaktan utanç duyduğunu ifade edip sözlerine "Bir gazetecinin haber peşinde koşanın kendi haberini kendisi yapıp manşetine koyduğu bir gazete yapmaktan ben utanç duyuyorum. Bu utancı bana yaşatanları Allah'a havale ediyorum. Allah bildiği gibi yapsın." ifadelerini ekledi.

NELER OLDU

Gazeteci Bülent Keneş, attığı tweetlerde hakaret ettiği gerekçesi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatlarının şikayeti üzerine Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde basın savcısı Umut Tepe'ye dün ifade verdi. Keneş, savcılık ifadesinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Keneş, yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

SAVCI KARARA İTİRAZ ETTİ

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanması talep edilen Keneş'in İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği'nce serbest bırakılmasına yaptığı itiraz karara bağlandı.

İtirazı değerlendiren İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği, Keneş'in, serbest bırakılmasından sonra eylemlerini ısrarlı bir şekilde devam ettirmesi nedeniyle savcılığın talebinin yerinde olduğuna karar verdi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Bülent Keneş Türkiye Güncel Haberler

500

Yorumlar (159)

Gercek TürkMobil-IOS:

Uyan Türk Milleti görün artik gercekleri RTE nin her dedigi bir bir cikiyo stv bugün zaman falan bunlar terörist vatanhaini bi bakin kim destekliyo bunlari Israil yahudi pkk chp vs Oylar Akp ye secimde tekbasina Akp 55

54
63
yanıtYanıtla
BOSNA!!:

TROLLER INGILIZCE BILMEDIKLERI TODAY''S ZAMANI BI KERE OKUMADIKLARI HALDE Today''s Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş HAKKINDA ALEYHTE ATIP TUTUYORLAR.

71
17
yanıtYanıtla
Hüsnü:

İğrenç tweetleri okuyabildin mi?

yanıt9
yanıt4
hamza:

YASAKLAYIN AKP HERŞEYİ YASAKLAYIN TWİTTER YOUTUBUDE YASAKLAYIN SADECE SİZİN GAZETELERİNİZ OLSUN ÜLKEDE TEŞEKKÜRLER AKP. SÜREKLİ YÜKLENDİĞİNİZ CHP BİLE SİZİN YAPTIĞINIZ ZULMU YAPMADI

59
10
yanıtYanıtla
KASIMPASALI YUKSK TOPUKLU:

HIZMET VE CEMAATTAN ALLAH RAZI OLSUN!

47
18
yanıtYanıtla
yeterr Mobil-ANDROID:

artık akp ye oy vermeyen %60 lık kesimi hain ilan etme zihniyetinden kurtulun böyle zorba bi anlayış olamaz artık bastıra bastıra söylüyorum BARIŞ VE HUZUR ORTAMI İSTİYORUM, EKONOMİK İSTİKRAR İSTİYORUM, İLERİ DEMOKRASİ İSTİYORUM, EN ÖNEMLİSİ HERKESE EŞİT ADALET İSTİYORUM.

52
10
yanıtYanıtla
Akpkkabd katilMobil-IOS:

Yaşasın basın özgürlüğü kahrolsun AKP iktidarı

11
45
yanıtYanıtla
efe Mobil-ANDROID:

ZAMAN ZAMAN ZAMAN ZAMAN ZAMAN ZAMAN ZAMAN ZAMAN ZAMAN TÜRKİYE NIN EN ÇOK SATAN VE EN GERÇEKÇİ GAZETESİ. KISKANANLAR ÇATLASIN

35
19
yanıtYanıtla
cem tuna:

Basın Özgürlüğü Demokrasi''nin en temel direklerinden bir tanesidir ve Evrensel bir değerdir. Bu özgürlüğü ortadan kaldırmaya yönelik atılan her adım ülkemizin altına koyduğu Uluslararası Antlaşmalara, Evrensel değerlere daha önemlisi toplumumuzda kör, topal''da olsa idame ettirmeye çalıştığımız Demokrasi anlayışına ve kültürüne aykırıdır. Basına yönelik bu tür müdahaleler KABUL EDİLEMEZ!!

42
11
yanıtYanıtla
Firinci:

Lan hangi evrensel anlaşmada hakaret serbest

yanıt2
yanıt22
Tüm 159 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title