Haberler

Tobb, Selimiye Camisi'nde Yenileme Çalışması Yapacak

ETSO Başkanı Zıpkınkurt: "TOBB bünyesinde kurulan vakıf aracılığıyla Selimiye Camisi'nin elektrik tesisatından halılarına, aydınlatmalarına kadar yenileme çalışması yapılacak"

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Recep Zıpkınkurt, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde kurulan Selimiye Vakfı aracılığıyla, Selimiye Camisi'nde yenileme çalışması yapılacağını söyledi.

Zıpkınkurt, gazetecilere yaptığı yaptığı açıklamada, TOBB bünyesinde önceleri Selimiye Camisi için kurulan Selimiye Kültür Vakfı'nın daha sonra tüm Türkiye'de kültürel eserlerin ihtiyacına yönelik çalışmalar için alanını genişlettiğini söyledi.

Edirne Valiliği ile ETSO'nun ortaklaşa çeşitli projeler hazırladığını belirten Zıpkınkurt, şöyle konuştu:

"TOBB bünyesinde kurulan vakıf aracılığıyla Selimiye Camisi'nin elektrik tesisatından halılarına, aydınlatmalarına kadar yenileme çalışması yapılacak. Edirne Valiliği bir elektrik projesi hazırladı. Biz bu projeyi Ankara'daki birliğin teknik ofise götürdük. Vakıftaki çalışmalar sonucunda çıkacak netice ile Selimiye'nin aydınlatılması, elektrik tesisatı komple elden geçirilecek."

Zıpkınkurt, Selimiye Camisi'nin Edirne'nin ötesinde Türkiye, UNESCO ve dünya için çok değerli bir eser olduğunu vurguladı. Selimiye Camisi'nin Edirne'nin tanıtımına büyük katkı sağladığını ifade eden Zıpkınkurt, şunları kaydetti:

"Tabii hem yerli hem de yabancı turistler ciddi anlamda Selimiye'ye rağbet gösteriyor. Dünya kültür mirası listesine girmesinden sonra da ağırlıklı olarak Japon turistleri çok almaya başladık. Öyle tahmin ediyorum ki, yılda yaklaşık 2 milyon civarında yerli, 500 bin civarında da yabancı turist Edirne'yi ve Selimiye'yi ziyaret ediyor. Önümüzdeki 3-5 yıl içerisindeki hedefimiz bunu 5 milyona çıkartmaktır." - Edirne

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title