Haberler

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Soğancı

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Soğancı: - "TMMOB, onun kadroları ve insanları, bu ülkenin toprağına, havasına ve suyuna işlenmiştir" Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, TMMOB'un dağıtılmak ve parçalanmak istendiğini öne sürerek, "TMMOB, onun kadroları ve insanları, bu ülkenin toprağına, havasına ve suyuna işlenmiştir" dedi.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Soğancı: - "TMMOB, onun kadroları ve insanları, bu ülkenin toprağına, havasına ve suyuna işlenmiştir" Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, TMMOB'un dağıtılmak ve parçalanmak istendiğini öne sürerek, "TMMOB, onun kadroları ve insanları, bu ülkenin toprağına, havasına ve suyuna işlenmiştir" dedi.Soğancı, birliğin yapısına yönelik değişiklikler içerdiği belirtilen "Torba Yasa Tasarısı"na karşı Ankara'ya başlatılan yürüyüş öncesinde, Edirne Merkez Postanesi önünde yaptığı açıklamada, Türkiye'nin dört bir yanından mühendis, mimar ve şehir plancılarının bir amaç uğruna yola çıktığını söyledi.Hedeflerinin, kentlerin, üretim alanlarının ve doğal çevrenin rant için tahrip edilmesinin, ormanların, kıyıların, parkların, suyun, derelerin, toprağın yağmalamasının önüne geçmek olduğunu belirten Soğancı, şöyle konuştu: "60 yıllık geçmişi olan bu örgütü dağıtmak, parçalamak istiyorlarmış ama mümkün mü sevgili arkadaşlar. TMMOB, onun kadroları ve insanları, bu ülkenin toprağına, havasına ve suyuna işlenmiştir. Onların yüreğinde sadece insan sevgisi vardır ve onlar sadece çocuklarına aydınlık bir gelecek bırakmanın derdi içindedirler."Soğancı, Türkiye'nin farklı bölgelerinde 8 koldan Ankara'ya yürüyüşlerini başlattıklarını ve 14 Şubat'ta Ankara'da olacaklarını ifade ederek, TMMOB Olağanüstü Genel Kurulu'nun illerden gelenlerin katılımıyla toplanacağını kaydetti.TMMOB Edirne İl Koordinasyon Kurulu Temsilcisi Nihat Çolak da iktidarın çıkardığı kanun hükmünde kararnamelerle TMMOB'un gücünü kırmaya çalıştığını öne sürdü.Açıklamada TMMOB Makine Mühendisleri Odası Başkanı Ali Ekber Çakar da yer aldı. Gruptakilere, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da destek verdi.Açıklamanın ardından Edirne Belediyesine kadar yürüyen Soğancı ve TMMOB yöneticileri ile üyeleri, Ankara'ya gitmek üzere otobüslere bindi. ....

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Soğancı Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title