Haberler

TMMOB Üyeleri, Siyah Çelenk Bıraktı

TMMOB üyeleri, siyah çelenk bıraktı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyesi bir grup, birliğin yapısına yönelik değişiklikler içerdiği belirtilen "Torba Yasa Tasarısı"nı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önünde protesto etti.

TMMOB üyeleri, siyah çelenk bıraktı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyesi bir grup, birliğin yapısına yönelik değişiklikler içerdiği belirtilen "Torba Yasa Tasarısı"nı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önünde protesto etti.TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, burada yaptığı açıklamada, "TMMOB'un, kentsel dönüşüm adı altında rantsal dönüşüme, rant amaçlı politikalara karşı çıktığı, ormanların, kıyıların, meraların, suyun, toprağın yağmalanmasının önünde durduğu, düşük ücretlere karşı direnen işçilerle bir arada olduğu için AK Parti'nin hedefinde bulunduğunu" iddia etti.TMMOB'un ve bağlı odalarının iktidar tarafından yok edilmek istendiğini öne süren Soğancı, teslim olmayacaklarını söyledi.Soğancı, torba yasa tasarısının derhal geri çekilmesini istedi.Soğancı ve beraberindekiler, açıklamanın ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı binasının duvarına siyah çelenk bırakmak istedi. Ancak polisin izin vermemesi nedeniyle grup, siyah çelengi bakanlığın bahçesindeki bir ağacın üzerine bıraktı. .

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Soğancı Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title