Haberler

TMMOB'den Anlı'ya Ziyaret

Güncelleme:

TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı ve beraberindeki heyet, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Fırat Anlı'ya nezaket ziyaretinde bulundu.

Newroz Bayramı nedeniyle Diyarbakır'a gelen TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı, Makine Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ali Ekber Çakar ile TMMOB'a bağlı odaların şube başkanları, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Fırat Anlı'yı makamında ziyaret etti.


Anlı, TMMOB heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı ise Diyarbakır'da bir toplantı gerçekleştireceklerini ve Newroz Bayramı'na katılacaklarını belirtti. Newroz'un kutlanacaksa Diyarbakır'da kutlanması gerektiğinin altını çizen Soğancı, daha öncede kutlamalara katıldığını, her Newroz Bayramı'nın kendisinde ayrı bir heyecan yarattığını vurguladı. Kutlamanın ardından Suruç'a geçeceklerini ve Kobane inşa sürecinde neler yapılabileceğini tartışacaklarını sözlerine ekledi.

Anlı: TMMOB ve Bileşenleri Büyük Fedakarlık Gösterdi

Soğancı'nın ardından konuşan Eş Başkan Anlı, "Bizimde iki gündemimiz var: Newroz ve Kobane. Öncelikle TMMOB'ye Kobane'ye verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. İlk günden beri TMMOB Genel Merkezi ve bileşenleri, burada bulunan üyeleri büyük bir fedakarlık göstererek çalıştı" dedi.

TMMOB üyelerinin maddi ve manevi anlamda sunduğu desteğe dikkat çeken Anlı, bu desteğin Kobane'nin inşa sürecinde de devam etmesini beklediklerini vurguladı İnşa sürecinde TMMOB'la birlikte çalışmaktan büyük bir memnuniyet duyacaklarını aktaran Anlı, "TMMOB'un geçmiş mirası ve pratiği bu konuda bize umut veriyor" diye konuştu.
Anlı'nın konuşmasına istinaden tekrar söz alan Soğancı, şöyle konuştu: "Bunları duymak bizleri mutlu ediyor. Açıkçası Kobane konusunda ne yapabiliriz, daha tam olarak netleştiremedik. 2-3 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan konferansın sonuçlarına göre neler yapabileceğimiz ortaya çıkacak"

Kaynak: Temsilci / Güncel

Mehmet Soğancı Nevruz Bayramı Diyarbakır Fırat Anlı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title