Haberler

TMMOB'dan Torba Yasa Protestosu

TMMOB Başkanı Soğancı: "Biz anladık, AK Parti faturayı bize kesmeye çalışıyor. Torbadan TMMOB çıkmaz"

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Başkanı Mehmet Soğancı, "Biz anladık, AK Parti faturayı bize kesmeye çalışıyor. Torbadan TMMOB çıkmaz" dedi.

TMOBB Ankara Şubesi önünde toplanan Birlik üyesi grup ellerindeki döviz ve pankartlarla yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında sloganlar atan grup, alkışlar ve ıslıklar eşliğinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ulaştı.

Grup adına basın açıklaması yapan Soğancı, torba yasa teklifi ile yapılan düzenlemenin "Türkiye'nin yağması için altın vuruş" olduğunu öne sürdü. AK Parti hükümetinin, yasayı onaylarak kıyıları, meraları ve ormanları talana açtığını iddia eden Soğancı, şunları söyledi:

"Biz anladık, AK Parti faturayı bize kesmeye çalışıyor. Torbadan TMMOB çıkmaz. Gezi Parkı direnişinde yaptıklarınız yanınıza kalmaz. Arkadaşlarımız, Türkiye'nin her yerinde sokaklarda. Kurtuluş yok, ya tek başına ya hep beraber."

Basın açıklmasının ardından gruptakiler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının kapısının önüne siyah çelenk bıraktı.

Eyleme, CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu ve Yakup Akkaya ile CHP Milletvekilleri İzzet Çetin, Süleyman Çelebi ve Musa Çam da destek verdi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Soğancı Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title